Smartphone

Samsung GALAXY Note 4 – cel mai bun smartphone din 2014;

Atunci când a fost anunțat Xiaomi Mi Note Pro m-am dus direct cu gândul la phabletul sud-coreean ajuns la a 4-a generație. Este clar că Xiaomi dorește prin Mi Note Pro să fure clientela Note 4-ului. Observați că au mizat pe termenul Note și nu s-au sfiit a-l adăuga în denumirea device-ului.

Samsung GALAXY Note 4 a primit deja o variantă cu Qualcomm Snapdragon 810 prin Coreea de Sud și mă aștept să procedeze exact ca la GALAXY S5 ce a sosit la câteva luni distanță într-o variantă GALAXY S5 Plus ce a trecut de la Snapdragon 801 cu Adreno 330 și până la 150 Mbps în download prin 4G spre Snapdragon 805 cu Adreno 420 și până la 300 Mbps în download la traficul de date făcut prin operatorul telecom.

Bătălia specificațiilor, Xiaomi Mi Note Pro vs Samsung GALAXY Note 4 cu precizarea că am mers pe Note 4-ul importat în țara noastră (am punctat ambele versiuni cu Snapdragon 805 și Exynos octa-core).

specificatii-Xiaomi-Mi-Note-Pro-vs-Samsung-GALAXY-Note-4

Înainte de a încerca să vorbesc puțin de specificațiile hardware implementat pe phableturile Xiaomi și Samsung aș dori să pun o întrebare retorică: Vă dați seama cam cât de aiurea este pentru HTC să vadă camera Ultrapixel pusă în partea frontală la telefoane în genul Xiaomi Mi Note Pro, Allview X1 Xtreme Mini fabricat în parteneriat cu Gionee etc? Camera respectivă este senzor principal la HTC One M8.

Samsung GALAXY Note 4 cu Qualcomm Snapdragon 810 aș spune că este echivalentul direct al lui Xiaomi Mi Note Pro și într-o asemenea configurație hardware se situează peste phabletul chinezesc.

Xiaomi-Note-Pro

Xiaomi Mi Note Pro – pretendentul!

Și cu Qualcomm Snapdragon 805, GALAXY Note 4 în România are câteva avantaje: importat pe canal oficial, service efectuat în ritm mai rapid, Mi Note Pro va sosi pe canal negru sau gri, service inexistent, plus că display-ul pus de Samsung pe Note 4 nu prea are cum să fie bătut de IPS-ul de pe Xiaomi, Note 4 se descurcă impecabil și cu camera de 16 Megapixeli ce filmează 4K, incredibil de detaliat. Alt aspect la care se situează peste Mi Not Pro, aș face pariu pentru această afirmație de pe acum.

Puncte PRO pentru Xiaomi Mi Note Pro: 5.0.1 Lollipop și suport software destul de bine pus la punct, monstru al specificațiilor cu Snapdragon 810 + 4 GB RAM, dual-sim, grosime de 7 mm, raport preț / specificații destul de bun.

Puncte PRO pentru Samsung GALAXY Note 4: cel mai bun display din piață, una dintre cele mai bune camere foto și video la început de 2015 din ceea ce găsești pe toate telefoanele de top, slot pentru microSD pe lângă spațiul de stocare preinstalat, autonomie rezonabilă dacă ne raportăm la datele sale hardware.

Putem extinde discuția în rubrica de comentarii.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.