LG Nexus 5 este un smartphone care nu reușește a prinde o autonomie de măcar 1 zi în condiții de utilizare intensivă. De aceea a trebuit să mă orientez spre o baterie externă. O perioadă am folosit un acumulator Mili de 5000 mAh. Are o sumă de accesorii și merge a reîncărca de la smartphone și tabletă până la laptopuri, aparate foto etc.

Am găsit Xiaomi Mi Power Bank de 10400 mAh în oferta MobileDirect și am zis că ar fi cazul să-mi cumpăr un gadget fabricat de către compania chineză. Recunosc că la prima vedere m-a atras prin designul său stilat, cu multe peste alte accesorii de gen. Da. Știu. O să ridicați din mustățile invizibile când vedeți că am dat 129 lei pe bateria Xiaomi față de 13.99 dolari cât costă în Singapore. Știți cum se spune. Obrazul subțire cu…

Xiaomi-Mi-Power-Bank (5)

Coletul mi-a ajuns de a doua zi. Nu au fost probleme din acest punct de vedere. Acesta fiind și unul dintre motivele pentru care am ales să plătesc mai mult.

Câteva din specificațiile lui Xiaomi Mi Power Bank:

– celule bateriei luate din portofoliul LG și Samsung;

– 10400 mAh;

– în sesiunile de testare ale Xiaomi a rezistat ocazional la temperaturi cuprinse între – 40 grade Celsius și 70 grade Celsius;

– legat de punctul de mai sus, Xiaomi recomandă ca Mi Power Bank să fie utilizat între 0 grade Celsius și 45 grade Celsius;

– carcasă din aluminiu, celule cu tehnologia Lithium-ion;

– Input current la 2.0A și Output la 2.1A;

– bateria se reîncarcă în 5.5 ore cu un încărcător 5V/2A și 12 ore cu 5V/1A;

– 250 de grame și 21.6 mm grosime.

Design 

Xiaomi-Mi-Power-Bank (6)

În pachet dați de baterie, ceva instrucțiuni de utilizare și un cablu microUSB – USB 2.0 scurt și cu fir lat. Ca linii de design aș spune că mai degrabă se încadrează în segmentul Apple și nu neapărat în aceeași cheie cu device-urile Xiaomi. Știți voi că Xiaomi copiază Apple, mai ales pe noul MIUI ce amintește direct de iOS 8.

Carcasă din aluminiu și atenția la detalii transformă Mi Power Bank-ul într-un accesoriu stilat. Îl poți pune fără probleme lângă un iPhone, iPad, HTC One M8, orice alt smartphone fabricat cu atenție maximă la detalii.

Utilizare

Xiaomi-Mi-Power-Bank (7)

Și aici s-a mers pe simplitate maximă. Pe una dintre lateralele acumulatorului dați de butonul de power ce mai degrabă joacă rolul de reset și afișare a LED-urilor ce indică nivelul de încărcare al bateriei. Lângă butonul de power se află 5 4 led-uri, portul microUSB și portul USB 2.0.

Portul microUSB permite încărcarea acumulatorului, iar pe USB 2.0 se oferă energie către un device (iPhone, iPad, smartphone Android, tabletă Android etc). Cele 5 LED-uri au rolul de a indica nivelul bateriei (20% 25% pentru fiecare LED). Mi Power Bank recunoaște singur când un telefon sau orice alt gadget este pus la încărcat și ajustează livrarea energiei în mod corespunzător.

LED-urile se aprind intermitent când un gadget se încarcă și arată în același timp și nivelul acumulatorului.

Autonomie

Xiaomi-Mi-Power-Bank (8)

Am folosit Mi Power Bank spre a-mi reîncărca LG Nexus 5 și Samsung GALAXY S4 4G+. La LG Nexus 5 am remarcat că-l reîncarcă de vreo 3 ori la 100% (2300 mAh are acumulatorul din Nexus 5). La GALAXY S5 4G+ îl aduce la 100% de vreo 2.5 ori.

Ideea este că se mai pierde ceva energie electrică și din 10.400 mAh te alegi cu vreo 7 – 8000 mAh în mod real.

Reîncărcarea acumulatorului Xiaomi de 10400 mAh recomand a se face peste noapte cu un încărcător de 2.0A. Altfel îi ia întreaga noapte să reîncarce cele 4 celule ale Mi Power Bank.

Concluzii 

Xiaomi-Mi-Power-Bank (12)

Xiaomi Mi Power Bank este printre cele mai ieftine accesorii Xiaomi pe care le poți achiziționa în țara noastră. Prețul de 129 lei este ceva cam piperat raportat la costul bateriei în China sau țările în care compania chineză a ajuns pe canal oficial.

PRO

– design plăcut, carcasă din aluminiu;

– simplitate în utilizare;

– baterie suficient de mare ca să reîncarce un smartphone cu baterie de până în 3000 mAh de 2 – 3 ori.

CONTRA

– 10400 mAh se transpun în vreo 7 – 8000 mAh reali;

– 250 grame.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.