Televizoare

Producătorul chinez a lansat alături de smartphone-ul Xiaomi Mi 11 şi smart TV-ul Xiaomi Mi TV Q1 75”. Interesant este că Xiaomi prezintă acest televizor ca fiind “cel mai bun TV QLED 4K existent până acum pe piaţa globală”.

Cu un design elegant și minimalist, Xiaomi Mi TV Q1 75” oferă o experiență cinematică completă datorită rezoluției 4K UHD și tehnologiei quantum dot. Ecranul cu o diagonală de 75’’ (190.5 cm) are finisaje metalice premium și un unghi de vizibilitate de 178 grade. Ecranul QLED se adaptează 100% la gama de culori NTSC, are 1.07 miliarde de culori și 1,024 de nuanțe de culoare diferite. Echipat cu 192 de zone de reglare dinamică a luminozității, Xiaomi Mi TV Q1 75” menține un contrast al imaginii ridicat, ajungând la o rată de contrast de 10,000:1.

Televizorul vine cu suport Dolby Vision, HDR10+ şi beneficiază de o rată de refresh de 120Hz. Acesta mai este dotat cu porturi HDMI 2.1 și Modul Auto Low Latency (ALLM).

Nici la nivel audio nu stă rău, Xiaomi Mi TV Q1 75” este echipat cu un sistem de șase difuzoare stereo de 30W, dintre care două difuzoare de sunete înalte și alte patru pentru bași, ce asigură un sunet cinematic foarte clar. De asemenea, Xiaomi Mi TV Q1 75” este compatibil cu sistemele Dolby Audio și DTS-HD.

La nivel software smart TV-ul utilizează Android TV 10. Utilizatorii au acces la peste 700,000 de filme și show-uri TV și la peste 5,000 de aplicații disponibile în Google Play Store. Cele mai populare aplicații, printre care Netflix, Amazon Prime Video și YouTube sunt preinstalate pe Xiaomi Mi TV Q1 75”, iar telecomanda televizorului are butoane dedicate pentru Netflix și Amazon Prime Video.

Device-ul poate fi controlat şi de la distanţă prin intermediul comenzilor vocale. Prin microfoanele dedicate un utilizator poate activa Google Assistant, cât şi funcţiile televizorului, de la o distanţă de până la 3 metri.

Xiaomi Mi TV Q1 75” va fi disponibil la comandă începând din luna martie la un preţ recomandat de 1299 euro, însă se pare că va exista şi o promoţie limitată de lansare ce va duce preţul la 999 euro. Televizorul va ajunge pe canal oficial şi în România.