Smartphone

Pe 31 mai urmează a fi prezentat Xiaomi Mi8 (au renunțat la Mi7 spre a celebra cei 8 ani de prezență pe telefoane mobile). Prin China a apărut cutia de retail, iar de acolo au fost preluate mai multe date cheie, a ieșit la iveală și o tehnologie cu adevărat interesantă. 

Xiaomi Mi8 pe partea de localizare folosește un chipset Broadcom BCM47755 capabil să trianguleze semnal GPS din două frecvențe în mod simultan. Rezultatul?

Localizare cu acuratețe de până la 30 centimetri față de 5 metri în prezent. Alt aspect important? Consumă cu până la 50% mai puțină energie. Adevărul este că ar fi cazul să avem o localizare mai precisă pe telefoanele mobile (este ciudat când te afli în apropierea unui tunel, dar tu de fapt te afli pe o stradă paralelă, iar GPS-ul începe să facă diverse calcule în mod eronat – mi s-a întâmplat prin București).

Alte date ce au ieșit la iveală:

  • procesor Qualcomm Snapdragon 845, 6 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare (presupun că vor fi și ediții cu 8 GB RAM și 128 GB stocare);
  • cameră duală cu AI în partea spate cu poziționare a la Xiaomi Mi Mix 2s și cameră frontală de 20 Megapixeli cu recunoaștere facială prin infraroșu;
  • dual-sim, USB type-C, adaptor de la USB type-C la jack de 3.5 mm în pachet.

Apropo, dacă se respectă desenul de pe cutie – Xiaomi Mi8 va veni cu cel mai mare decupaj în partea superioară a ecranului, chiar peste iPhone X.

Sursa: Gizmochina.com

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.