Un smartphone ce impresionează la raportul preț / specificații a ajuns în oferta PC Garage. Este vorba de Xiaomi Poco X3 NFC sau Poco X3 NFC, cum vreți să-i spuneți. Nu mai știu dacă Xiaomi insistă că Poco este o divizie separată de compania-mamă.

Xiaomi Poco X3 NFC cu 6 GB RAM și 128 GB stocare – 1199 lei;

Aș spune că are un preț identic cu cel din China, doar că la mijloc a intervenit și TVA-ul. Dacă ar fi să-l cumpăr aș prefera să-l achiziționez de la PC Garage și nu de la un shop chinezesc, dar fiecare cu preferințele sale. Mai bine rămân axat pe ce oferă Poco X3 și pe punctele sale PRO, iar aici m-aș referi la display-ul de 6.67 inch cu rată de refresh la 120Hz și compatibil HDR10, la bateria de 5160 mAh cu încărcare la 33W, la ansamblul hardware format din Qualcomm Snapdragon 732G pe 8nm cu 6 GB RAM și cu stocare UFS 2.1 (slot combo, pentru cei interesați să mărească stocare sau să folosească două cartele SIM), jack de 3.5 mm + difuzoare stereo.

La puncte CONTRA nu prea am ce să găsesc în suma la care l-au listat. Aș putea aminti de plasticul din partea spate, de camera principală fără OIS, de faptul că trece de pragul a 200 gr (215 gr. ca să fiu mai exact). Totuși, nici alte smartphone-uri în 1200 lei nu oferă aceste specificații, mă refer la modele lansate în 2020 și nu la produse lansate în urmă cu ceva ani ajunse acum în cine știe ce promoție.

Mai sunt multe elemente interesante: port infraroșu, bluetooth 5.1 (cea mai nouă iterație), de încărcarea de la 0 – 62% în 30 de minute. Nu pot să comentez nimic legat de camera foto, teoretic – ar trebui să livreze imagini decente. Are un senzor wide de 64 Megapixeli, ultrawide de 13 Megapixeli cu f/2.2, un macro de 2 Megapixeli și un alt senzor de 2 Megapixeli pentru adâncimea de câmp.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.