Redmi 9C este cea mai bună dovadă că pot fi integrate specificații hardware decente într-un smartphone cu preț de sub 500 lei.

Se fac din ce în ce mai puține concesii.

În cazul lui Redmi 9C lipesc:

  • USB type-C-ul (a rămas pe microUSB, dar reglementările din UE și modul în care evoluează piață vor face ca de prin 2021 să dispară aproape complet de pe un smartphone);
  • Wi-Fi ac (Wi-Fi n pe 2.4 GHz);
  • încărcare mai rapidă a bateriei (10W la acumulator de 5000 mAh).

În rest bifează specificații atractive: panel IPS pe 6.53 inch cu rezoluție HD+ și luminozitate de 400 nits (date din broșura producătorului), procesor MediaTek Helio G35 dezvoltat pe 12nm cu opt nuclee ( 4 x ARM Cortex-A53 la 2.3 GHz și 4 x ARM Cortex-A53 la 1.8 GHz), 3 GB RAM și 64 GB stocare (configurație de la PC Garage), slot pentru microSD, jack de 3.5 mm, cititor de amprentă, NFC, localizare prin A-GPS, GLONASS și BDS, baterie de capacitate mare, cameră duală în partea spate. Pe partea software au adus MIUI 12 dezvoltat pe Android 10.

Faptul că l-au fabricat din plastic îi ajută să nu treacă de pragul a 200 gr. (mai exact – 196 gr.) și 9 mm în talie. Redmi 9C mi se pare a fi una dintre cele mai inspirate soluții pentru cei ce doresc un smartphone ieftin. 

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.