Telefoane Mobile

După o perioadă destul de lungă în care seria Redmi Note de la Xiaomi a utilizat procesoare Qualcomm mid-range, producătorul chinez schimbă din mers şi anunţă printr-un teaser că viitoarele Xiaomi Redmi Note 8 şi Note 8 Pro vor utiliza procesoare MediaTek.

Din fericire vorbim despre MediaTek Helio G90T, un proceor mid-range destul de potent care va aduce un plus de vitalitate şi la nivel de gaming:

  • proces de litografiere TSMC de tip FinFET pe 12nm;
  • 2 x ARM Cortex-A76 + 6 x ARM Cortex-A55, Mali-G76 cu frecvență de până la 800 MHz în rolul de GPU, maximul de frecvență atins – 2.05 GHz;
  • suport pentru până la 10 GB LPDDR4X memorie RAM.

Prin această decizie Xiaomi încearcă să îmbunătăţească şi zona în care device-urile Redmi Note scârţaiau, jocurile. MediaTek Helio G90T poate aduce acest plus la un preţ mult mai avantajos comparativ cu un procesor Qualcomm de generaţie mai nouă.

Despre Xiaomi Redmi Note 8 mai ştim că va integra o cameră foto triplă cu senzor principal de 48 Megapixeli (nu cred că vor fi diferenţe importante comparativ cu actualul Xiaomi Redmi Note 7), în timp ce Xiaomi Redmi Note 8 Pro va dispune de o cameră foto cvadruplă cu senzor principal de 64 Megapixeli (aici avem adevărata îmbunătăţire).

Cele două smartphone-uri vor fi anunţate oficial pe 29 august, însă până atunci cred că vom mai afla ceva informaţii despre acestea.

Sursa: gsmarena.com