Smartphone

Xiaomi şi-a propus anul trecut ca în 2018 să vândă 100 de milioane de telefoane inteligente. Expansiunea globală, preţurile mici şi inovaţiile au făcut ca acest target să fie atins mai repede decât şi-ar fi imaginat mai marii companiei.

Fondatorul Xiaomi, Lei Jun, a anunţat în cadrul unui discurs ţinut în complexul Zhongguancun Science Park (un fel de Silicon Valley al Chinei) din zona de nord a Beijingului, că cifra de 100 de milioane de unităţi a fost atinsă deja pe 26 octombrie. Ţinând cont că urmează lunile cu cele mai multe vânzări din an (noiembrie şi decembrie), Xiaomi îşi poate depăşi lejer targetul cu cel puţin 10 – 15%.

Strategia de expansiune a celor de la Xiaomi dă roade, însă această dezvoltare rapidă nu cred că ar fi avut loc fără suportul guvernului chinez, cel care oferă numeroase şi diverse avantaje (financiare, accesibilitate la diverse tehnologii, forţă de muncă bine calificată etc) companiilor considerate de importanţă strategică.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: xiaomi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.