Diverse

Săptămâna trecută Xiaomi a pornit pe Twitter un sondaj de opinie prin intermediul căruia întreba utilizatorii din întreaga lumea ce ar alege între MIUI şi Android One. În cele câteva ore de vot şi-au exprimat opinia 14.769 utilizatori, iar rezultatul a fost unul neaşteptat pentru compania chineză: Android One a obţinut 57% dintre voturi, în timp ce MIUI a rămas cu restul de 43%.

Cum socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, Xiaomi a preferat să şteargă respectivul sondaj, tocmai pentru a nu îşi recunoaşte înfrângerea şi a ieşi basma curată. Vă daţi seama că din cei peste 14.000 de utilizatori votanţi au fost câţiva care au făcut capturi de ecran şi astfel de la o ieşire decentă pe uşa din spate şi până la băşcălie nu a fost decât un pas foarte mic.

Forumurile dedicate şi site-urile de specialitate au oferit articole întregi acestui subiect şi astfel Xiaomi a picat într-o oarecare doză de penibil. Cea mai matură decizie ar fi fost să trateze sondajul ca atare şi să afle de la utilizatori ce anume îi nemulţumeşte la MIUI-ul lor.

Personal mă mir că au avut curajul să lanseze un astfel de sondaj pentru utilizatorii din întreaga lume. Spun acest lucru pentru că Xiaomi Mi A1 a fost un succes remarcabil (oare de ce ?), iar MIUI-ul în versiunea globală a fost tratat mereu cu superficialitate de către companie (puţine smartphone-uri acoperite, bug-uri, traduceri incomplete, update-uri mai lente,  acuzaţii de spionaj şi multe altele). Cu online-ul nu te joci: ori eşti profi, ori eşti mâncat de viu.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: xiaomi
Tag-uri: SondajXiaomi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.