gEV

Xiaomi SU7 este prima maşină electrică a companiei chineze şi încă de la lansarea de anul trecut aceasta a fost primită cu foarte mult entuziasm.

Xiaomi a început de mai bine de o lună să livreze primele unităţi, iar de atunci problemele se ţin lanţ. Chiar dacă încearcă să nu comenteze toate situaţiile apărute în online, reclamaţiile se tot strâng, mai ales în cazul problemelor repetitive.

Până acum şoferii chinezi s-au plâns de:

  • vopsea de proastă calitate ce sare foarte uşor;
  • funcţionare imperfectă a sistemului de tracţiune integrală;
  • plăcuţe de frână care se dezintegrează;
  • sistemul de frânare de urgenţă automată ce nu funcţionează la viteze de peste 135 km / oră (problemă recunoscută şi de Xiaomi ce va fi rezolvată cu primul update OTA).

Cea mai recentă situaţie însă pune mari semne de întrebare când vine vorba de fiabilitatea maşinii. Un proprietar de Xiaomi SU7 a rămâs fără maşină după doar 39 de kilometri. În timp ce rula pe autostradă autovehiculul proaspăt ridicat de la dealer, şoferul a primit un mesaj pe instrumentul digital să tragă urgent pe dreapta deoarece maşini se va opri din cauza unor probleme tehnice. Şi cam asta a fost.

Maşina nu a putut fi reparată la dealer, iar în prezent maşina este în posesia Xiaomi pentru analize şi verificări. Proprietarul se află în discuţii cu producătorul pentru rambursarea integrală a sumei plătite pe maşină, inclusiv a cheltuielilor suplimentare suportate de acesta.

Din păcate Xiaomi începe cu stângul această aventură în lumea producătorilor de maşini electrice.

Sursa: carscoops.com