Software

La momentul actual cea mai rapidă tehnologie de încărcare a unei baterii de smartphone este Super VOOC-ul celor de la Oppo, iar aceasta reuşeşte o încărcare completă de la 0 la 100% în 35 de minute (baterie de 3400 mAh).

Până acum nu a reuşit nimeni să îi depăşească, însă asta nu înseamnă că ceilalţi producători stau degeaba. Lin Bin,  preşedintele şi co-fondatorul Xiaomi, a postat pe pagina sa de Weibo primele detalii despre tehnologia de încărcare rapidă la 100W denumită Xiaomi Super Charge Turbo.

Se pare că inginerii producătorului chinez au reuşit performanţa de a încărca un acumulator de 4000 mAh de la 0 la 100% în doar 17 minute, de două ori mai repede decât Super VOOC. Diferenţa dintre cele două este aceea că una este disponibilă deja comercial, în timp ce cealalată este încă în teste de laborator.

Cel mai probabil Xiaomi Super Charge Turbo va fi implementat pe un smartphone undeva în toamnă, poate pe Xiaomi Mi Mix 4. Rămâne de văzut dacă inginerii Xiaomi au reuşit să vină cu răspunsuri legate de încălzirea device-urilor sau siguranţa în utilizare oferită de o astfel de tehnologie.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: xiaomi

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.