Hardware

Producătorul chinez Xiaomi nu participă la MWC Barcelona 2017, însă în urmă cu câteva ore a organizat în China un eveniment de presă în care şi-a prezentat primul procesor creat in-house: Xiaomi Surge S1. Alături de acesta au fost lansate şi două noi smartphone-uri despre care vom discuta în articole separate.

Xiaomi Surge S1 este un procesor octa-core destul de puternic fiind bazat pe arhitectură big.LITTLE, include 4 nuclee Cortex-A53 tactate la 2.2 GHz şi 4 nuclee Cortex-A53 tactate la 1.4 GHz, utilizează Mali-T860MP4 ca GPU şi este construit pe un proces HPC+ de 28 nm. Xiaomi Surge S1 oferă suport pentru tehnologiile de  comprimare a imaginii AFBC şi ASTC, VoLTE, 14-bit dual ISP pentru îmbunătăţirea calităţii imaginilor realizate noaptea, permite implementarea încărcării rapide la 9V/2A şi include securitate proprie ce este upgradabilă OTA (procesorul conţine modalităţi de a preveni scurgerea de informaţii).

Xiaomi a menţionat că rezultatul obţinut în AnTuTu de Xiaomi Surge S1 este peste cel obţinut de Qualcomm Snapdragon 625 şi chiar peste MediaTek Helio P20, însă nu a prezentat o dovadă în acest sens. Primul smartphone cu Xiaomi Surge S1 este Xiaomi Mi 5C, device pe care îl vom prezenta într-un articol viitor.

Update: în AnTuTu procesorul obţine un scor de aproximativ 58.000 puncte.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: xiaomi

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.