Xiaomi 14 - review scurt Smartphone

După o scurtă documentare pe subiect am aflat că foarte multe utilizatori ai smartphone-urilor Xiaomi 14 şi 14 Ultra se plâng de un fenomen mai rar întâlnit pe un telefon al zilelor noastre.

Atunci când sunt diferenţe mari de temperatură între exteriorul şi interiorul telefonului, lentilele camerelor foto se aburesc. Această problemă ar apărea în special în ţările cu climat rece, în Europa fenomenul luând amploare în ţările nordice.

Deşi alte modele Xiaomi nu se lovesc de această situaţie, producătorul chinez neagă existenţa unei probleme şi consideră fenomenul de aburire ca fiind unul natural.

„Seriile Xiaomi 14 sunt testate în laboratoarele noastre pentru a asigura protecție împotriva intrării de praf și a stropilor de apă. Vă asigurăm că nu este o problemă de calitate a produsului. În schimb, este un fenomen natural întâlnit în unele medii de utilizare specifice, cauzat de aburirea lentilei camerei din cauza diferențelor de temperatură dintre lentilă și aerul înconjurător. Acest lucru este mai frecvent în situații în care temperatura ambientală trece rapid de la temperaturi ridicate la temperaturi scăzute, în cazul expunerii prelungite la temperaturi ridicate și umiditate ridicată sau în caz de deteriorare prin apă.”, au declarat reprezentanții Xiaomi pentru Android Central.

Interesant este că atât Xiaomi 14, cât şi 14 Pro, vin cu certificare IP68 ce atestă rezistenţa la apă şi praf. Această certificare ne spune că în teorie apa nu poate pătrunde în interiorul telefonului pentru a putea face condens.

Reprezentanţii Xiaomi vin şi cu o soluţie destul de amuzantă. Aceştia le recomandă celor afectaţi să pună telefonul într-o zonă uscată, una unde să existe şi un flux de aer pentru a atenua umiditatea.

Via: connect.ro