Telefoane Mobile

Sony Ericsson era unul dintre mari producători de telefoane mobile. Acum locul lor la nivel global este destul de slab. În 2010 nu au reuşit să confirme acolo unde contează cel mai mult – zona telefoanelor cu sistem de operare sau smartphone-uri. În 2011 mizează totul pe Android şi la MWC din Barcelona au prezentat o serie de terminale. Unul dintre ele este modelul în cauză al cărui nume scris in integrum este Sony Ericsson Xperia Neo.

Datele hardware scot în evidenţă:

– ecran de 3.7 inch de tip LED backlight cu rezoluţie 480×854 pixeli şi 16.7 milioane culori;

– procesor de 1 Ghz Qualcomm Snapdragon MSM8255, 512 Mb RAM şi 512 Mb ROM, acceptă microSD de până la 32 GB şi rulează Android 2.3 Gingerbread;

– 3G, HSDPA, Wi-Fi, bluetooth 2.1, microUSB, GPS, HDMI;

– cameră foto de 8 megapixeli capabilă să filmeze la calitate HD (720p), autofocus, led flas plus cameră secundară de 2 Megapixeli pentru videoapeluri;

– baterie de 1500 mAh, 126 grame şi 132 mm grosime.

Spre deosebire de concurenţă au ales un display de 3.7 inch faţă de 4.3 ce a devenit un fel de standard (vă amintesc doar HTC Desire HD, HD7, Samsung Galaxy S II, LG Optimus 3D).

Un atuu important va fi camera foto. Sony Ericsson are experienţă în ce priveşte telefoane cu senzor foto decent. Ei şi Nokia se descurcă excelent la acest capitol. S-au gândit şi la cei ce doresc să vizualizeze imaginile captate şi clipurile pe tv sau monitorul recent achiziţionat şi astfel în Xperia Neo se regăseşte şi un conector HDMI în versiune mini.

Xperia Neo aduce Android în versiunea 2.3 şi hardware-ul îl recomandă şi pentru updateuri viitoare. Nu va fi prins nepregătit, dar nu aş miza pe Sony Ericsson care în trecut a lăsat utilizatori de Xperia X10 cu buza umflată şi doar la Android 2.1. Nu cred că a picat prea bine nici celor care erau fani ai brandului suedezo-japonez.

Diferenţa faţă de concurenţă va fi dată şi de preţ. Dacă îl vor poziţiona în jurul a 1500 de lei, zic că va avea succes.

Via – Rightmobilphone.co.uk

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.