Notebook

Presupun că știți faptul că XPG este un brand al ADATA, companie taiwaneză cunoscută pentru prezența sa pe piața de memorii RAM și spații de stocare.

Piața de gaming a crescut în mod constant și pe lângă accesoriile dedicate, ADATA prin XPG Xenia s-a gândit că ar fi cazul să vină în față clienților interesați cu un notebook de gaming.

Notebook-ul a fost adus în premieră la CES 2020. Au pregătit și un mini-PC + monitor de gaming, semn că au planuri serioase. XPG Xenia 15 a fost dezvoltat alături de Intel, dispune de un display de 15.6 inch, procesor Intel Core i7 din generația a 9-a, stocare SX8200 Pro M.2.

XPG GAIA este un mini-PC dezvoltat tot alături de Intel, carcasă compactă de 5 litri, slot PCI și sursă compactă de alimentare de 50 Wat 80 Plus cu certificare Platinum. Monitorul XPG Photon încorporează un monitor IPS de 27 inch cu tehnologia Vivid Color Eye-Safe Display ce în opinia ADATA ar fi în premieră pe un monitor de gaming (elimină lumina albastră pe timp de noapte).

Mi se pare ciudat că nu au venit cu mai multe informații (specificații tehnice complete pentru cele trei produse). Eram curios să văd cu ce ies în evidență față de concurență (ASUS, Acer, HP, MSI, Dell și Lenovo au o ofertă bine pusă la punct). XPG ar putea spune că are experiență pe piața de componente, dar nu știu dacă este suficient spre a avea un cuvânt de spus. Marjele de profit de aici nu sunt așa generoase precum pe smartphone-uri, spre exemplu.

Presupun că mai multe detalii vor sosi în viitorul apropiat. Cert este că avem un nou jucător pe piața de notebook-uri, monitoare și PC-uri de gaming.

Categorii: notebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.