GravityBox actualizat pentru Android 5.1 Lollipop Software

În urmă cu câteva zile, C3C076, membrul recunoscut XDA și omul din spatele GravityBox, a făcut publică o versiune nouă a modulului Xposed amintit, versiune compatibilă cu Android 5.1 Lollipop.

GravityBox este un modul Xposed ce îți permite să aduci opțiuni regăsite în custom ROM-uri, pe Android-ul stock instalat în terminalele din gama Nexus, Google Play edition și altele pe care producătorii aleg să păstreze sistemul de operare cât mai apropiat de codul oferit de Google.

Cu opțiuni precum posibilitatea modificării butoanelor din meniul QuickSettings, a aspectului iconițelor din bara de status (procent baterie, poziționare ceas etc), controlul playerului media cu ajutorul butoanelor de volum, adăugarea unui buton pentru închiderea tuturor aplicațiilor din lista celor recente și multe-multe-MULTE altele, GravityBox a devenit un modul esențial pentru mulți utilizatori Android.

Lipsa compatibilității cu 5.1 Lollipop este și motivul pentru care am refuzat să trec la această versiune de Android și să rămân la 5.0.x. Știu că majoritatea acestor funcții, plus altele, pot ți obținute instalând un custom ROM, însă de multe ori acestea nu sunt atât de stabile și optimizate cum este cel stock. Dar acum, dacă și tu te afli printre cei ce au așteptat această actualizare, poți descărca această versiune din repository-ul Xposed.

Câteva mesaje din partea dezvoltatorului despre această versiune:

  • acest modul este destinat oricărui device cu Android 5 Lollipop stock sau cât mai aproape de varianta stock
  • acest modul necesită ultima versiune Xposed Framework pentru Android 5.1 – versiunile precedente pentru 5.1 nu sunt compatibile
  • acest modul a fost testat de către dezvoltator pe Nexus 5 cu 5.0.1 (LRX22C), 5.1.0 (LMY47I) și 5.1.1 compilat din codul sursă (LMY47V)

Înainte de a descărca GravityBox va trebui să instalezi Xposed Framework pentru Android 5.1.x. Detalii despre acest proces găsești făcând click aici. Am actualizat linkurile din acel articol cu ultima versiune disponibilă în momentul redactării acestui articol, și anume Alpha 4 20150514, versiune compatibilă cu GravityBox.

Ultima versiune GravityBox pentru Lollipop, 5.1.1_rev2, o găsești făcând click aici, sau făcând o căutare după numele GravityBox în pagina de module din aplicația Xposed Installer.