Diverse

După cum toţi ştim, relaţia dintre Apple şi Google nu a fost, nu este şi nu cred că va fi vreodată una de amiciţie. Cele două companii sunt rivale pe una dintre cele mai mari pieţe din lume: cea a gadget-urilor inteligente (smartphone-uri, tablete etc.). Cu toate acestea, Google are instalat pe toate device-urile Apple motorul său de căutare pentru care plăteşte anual suma de 1 miliard de dolari.

Totuşi, acest lucru se poate schimba în acest an. Marissa Mayer (fostă angajată Google), CEO-ul Yahoo!, este foarte aproape să îi convingă pe cei de la Apple să schimbe motorul de căutare Google existent la ora actuală pe device-urile Apple, cu cel de la Yahoo!. Pentru a face acest lucru, CEO-ul Yahoo! se foloseşte atât de rivalitatea dintre Apple şi Google, cât şi de faptul că poate oferi mai multe comisioane financiare decât cele oferite actual de Google. Yahoo! Deţine 24% din site-ul de comerţ online Alibaba, site care va fi listat foarte curând la bursă  la o sumă de peste 100 miliarde de dolari, listare ce va aduce în conturile Yahoo! o frumoasă sumă cu peste nouă zerouri în coadă.

Deşi are toate atu-urile posibile (rivalitatea celor două companii + ofertă financiară mai bună), cei de la Apple nu sunt convinşi că aceasta este cea mai bună mişcare pe care o pot face, deoarece se îndoiesc de calitatea serviciilor oferite de motorul de căutare Yahoo!. Dacă se va realiza această schimbare, putem afirma că după mulţi ani Yahoo! reuşeşte să ia faţa celor de la Google într-un segment în care erau mai bine poziţionaţi.

Ce părere aveţi despre această tentativă a celor de la Yahoo!?

Yahoo-CEO-Marissa-Mayer

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.