Software

Luna trecută vă spuneam că Google testează blocarea accesului la YouTube dacă utilizatorii au un ad-block activ. Se pare că aceste teste au trecut într-o etapă superioară, astfel că dacă iniţial erai doar avertizat că nu vei mai avea acces, acum eşti blocat complet după 3 clipuri vizualizate cu ad-block activ.

Cel mai nou pop-up primit de utilizatori îi invită pe aceştia să dezactiveze ad-block-ul, altfel accesul la clipurile video va fi restricţionat. Google susţine că pentru a viziona în continuare YouTube gratuit, utilizatorii trebuie să se uite neapărat la reclame sau, dacă nu vor, aceştia pot cumpăra fără probleme YouTube Premium. Informarea atinge puţin şi o coardă mai sensibilă şi spune că prin banii plătiţi pe YouTube Premium vor fi recompensaţi financiar şi creatorii de conţinut.

În continuare vorbim de acţiuni izolate sub formă de test, însă în cel mai scurt timp acestea vor fi generalizate la nivel global. Dacă ar fi să facă o estimare, aş zice că până la sfârşitul anului ad-block-ul activ va fi istorie pe YouTube.

Vă reamintesc şi preţurile YouTube Premium din România:

  • abonamentul YouTube Premium individual – 26 lei / lună;
  • abonamentul YouTube Premium familie – 39 lei / lună;
  • abonamentul YouTube Premium student – 15 lei / lună.
Sursa: androipolice.com