Youxia Ranger X Front Diverse

Cred că până acum cu toții știm că poporul chinez nu este mereu unul foarte creativ. Nu de puține ori companiile din China aleg să copieze, câteodată până în detaliu, cele mai de succes produse din piață.

Un nou astfel de exemplu vine de la Youxia Motors, producător auto nou înființat. Una dintre mașinile cu care această companie dorește să atace nișa automobilelor electrice se numește Youxia Ranger X și se află deocamdată doar în stadiu de proiect.

Youxia Ranger X

Sunt însă câteva detalii despre acest automobil ce merită aduse în discuție. Lăsând la o parte asemănările evidente cu Tesla Model S, asemănări ce se regăsesc atât la exterior, cât și la interior, Youxia Ranger X are și anumite părți de-a dreptul originale. Sau poate că nu.

Este vorba despre grila frontală ce adăpostește un display holografic. Pe acesta poate fi afișată sigla Youxia (care seamănă izbitor de tare cu sigla Tesla) și numele producătorului. De asemenea, display-ul mai poate afișa text sau emoji-uri create de conducătorul mașinii sau poate chiar mima acele becuri roșii și modul lor de aprindere din grila frontală a lui KITT. Da, becurile roșii de pe KITT, mașina lui Michael (David Hasselhoff) din serialul Knight Rider.

Mai mult, sistemul de operare și infotainment bazat pe Android se numește KITT.

Youxia Ranger X Interior

Și nu în ultimul rând, Youxia se traduce ca ”traveling knight”, făcându-se referire clară la ce altceva, decât la, ați ghicit, KITT din Knight Rider.

Câteva dintre performanțele promise de Youxia Ranger X:

– autonomie electrică de până la 460 km;

– putere a motorului de 270 KW (aprox. 367 CP);

– 0 – 60 km/h în 2.8 secunde și 0 – 100 km/h în 5.8 secunde.

Iată că și din datele de mai sus reies anumite asemănări cu Tesla Model S, motiv pentru care Youxia Ranger X ar putea rămâne doar la stadiul de proiect. De ce? Pentru că investitorii se pare că nu s-au lăsat convinși de acest automobil, păstrându-și banii sau alegând varianta originală – Tesla Model S.

Singurul aspect pentru care regret faptul că Youxia Ranger X nu se va produce, este dat de prețul la care această mașină se pare că ar fi fost oferită: puțin peste 30.000 de dolari. Un cost cu adevărat modic, mai ales raportat la performanțele anunțate.

Youxia Ranger X

Sursa: BBC.com
Credit foto: YouxiaMotors.com

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește realme 7 Pro, Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.