Smartphone

În ultima vreme s-au lansat multe smartphone-uri de top ce se încadrează în categoria high-end, dar al căror preț este destul de piperat pentru anumiți utilizatori. Pentru cei mai puțin pretențioși sau cu un buget mai redus, noul smartphone ZTE ar putea fi soluția.

Blade III se numește telefonul anunțat de ZTE astăzi; acesta se adresează categoriei budget de smartphone-uri și promite niște specificații destul de bune, pentru un preț mic.

Dispozitivul rulează pe Android 4.0, cântărește 130 grame și are următoarele dimensiuni: 123mm x 63.5 mm x 10 mm.În ceea ce privește display-ul, acesta este de 4 inch, tip WVGA, cu o rezoluție de 800×480 px. Procesorul este de 1 GHz, Qualcomm MSM 7227 A. Blade III are 512 MB de RAM, 4 GB spațiu de stocare (din care aproximativ 2.5 GB sunt disponibili), dar se poate mări prin card de memorie Micro SD până la 32 GB. Are o cameră de 5.0 MP cu autofocus, conectivitate Bluetooth 2.1, WiFi, GPS, radio FM, iar bateria este de 1600 mAh.

Ao Wen, vicepreședintele ZTE pentru Europa a declarat:

„Cu Blade III am acordat o atenție deosebită utilizatorilor noștri. Ne-am concentrat pe un ecran mai mare, și am mărit considerabil spațiul de stocare. ZTE Blade III este primul smartphone cu un ecran de 4 inch și cu Android 4.0 care să coste atât de puțin. Acest lucru permite utilizatorilor să facă parte dintr-o experiență multimedia deosebită, fără să trebuiască să-și vândă o mână sau un picior pentru aceasta.”

Telefonul va fi lansat mai întâi în Finlanda, în luna septembrie și apoi în Suedia în luna octombrie, putând fi achiziționat la prețul de $230 (800 lei), fără abonament. Până la sfârșitul anului, Blade III ar trebui să ajungă pe rafturile magazinelor din celelalte țări.