Diverse

ZTE trece poate prin cea mai gravă criză din istoria sa şi nici intervenţia statului chinez nu pare a ameliora lucrurile. Compania a anunţat bursa din Hong Kong că îşi opreşte majoritatea activităţilor operaţionale, adică se află în incapacitate de onorare a comenzilor.

Pentru a rămâne pe linia de plutire, ZTE va păstra o sumă de bani cash şi îşi va respecta doar obligaţiile majore, inclusiv contractele cu statul chinez.

Producătorul nu mai poate produce device-uri pentru că (cel mai probabil) a rămas fără chipset-uri în condiţiile în care nici Qualcomm, nici Intel, nu le mai furnizează această componentă hardware vitală. În plus, compania a pierdut şi licenţa de a instala serviciile Google Play pe terminalele cu Android.

Totul a plecat de la decizia Statelor Unite ale Americii de a interzice ZTE să mai utilizeze componente americane pe o perioadă de 7 ani. Rămâne de văzut care va fi răspunsul Chinei în acest caz, mai ales că ZTE este o companie puternic susţinută de stat.

Sursa: phonearena.com

Categorii: zte
Tag-uri: ZTE

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.