Smartphone

Majoritatea dintre dumneavoastră vă asteptaţi ca primul smartphone ce va rula Android 4.1 Jelly Bean out of the box  să vină din partea unor companii precum Samsung, HTC, LG sau chiar Huawei. Situaţia nu stă astfel, iar surpriza a fost realizată de către chinezii de la ZTE care au lansat primul smartphone ce nu face parte din familia Google Nexus ce rulează Android 4.1 Jelly Bean: ZTE N880E.

Ce este curios însă la acest device, este faptul că el a fost lansat în luna mai a acestui an rulând Android 2.3 Gingerbread. Totuşi, datorită colaborării excelente dintre ZTE şi gigantul Google, s-a hotărât ca smartphone-ul să se pună la vânzare încă de la început cu Android 4.1 Jelly Bean. Ca şi dotări hardware, gadgetul este slab, având un procesor single-core din familia Qualcomm tactat la 1 GHz, 512 MB RAM, display WVGA de 4 inch, cameră foto de 3,2 megapixeli, 4 GB de memorie internă şi o baterie de 1650 mAh. Noul smartphone va cântări doar 130 de grame.

Observaţi faptul că noua versiune de Android poate rula chiar şi pe un procesor single-core, în timp ce marile companii nu sunt în stare să facă update nici măcar la Android 4.0 ICS pentru smartphone-uri similare, sau chiar mai puternice ca cel de faţă. Ruşinică !

Sursa: zte.com