Smartphone

Eldar Murtazin este un cunoscut blogger tech care de-a lungul timpului a furnizat tot felul de informații care ulterior s-au adeverit. Pe twitter a menționat că linia Nexus va fi închisă din 2015, iar locul său urmează a fi luat de telefoanele în ediții Google Play.

Știți că unele telefoane și tablete sunt lansate în edițiile Google Play cu Android în stadiu nativ: HTC One, Samsung GALAXY S4, Sony Xperia Z Ultra, LG G Pad 8.3, Motorola Moto G etc. Prețurile lor nu sunt subvenționate de către Google și costă cât variantele lor cu Android modificat de către producător. Mai pe scurt: Samsung GALAXY S4 de 16 GB = Samsung GALAXY S4 de 16 GB în ediție Google Play, la nivel de costuri de comercializare.

Linia Nexus a fost formată până în prezent din: Google Nexus One, Samsung Nexus S, Samsung GALAXY Nexus, LG Nexus 4, LG Nexus 5. Presupun că un ultim smartphone în gama Nexus urmează a fi lansat în a doua parte a lui 2014.

Veste este proastă pentru cei care căutau un telefon de top cu Android la un preț competitiv. Google se pare că nu și-ar mai permite să plătească subsidiile pentru un astfel de telefon Android și ar fi multe companii partenere ce critică linia Nexus ce le-ar aduce concurență neloială.

Și acum din perspectiva personală. Am utilizat Samsung GALAXY Nexus și LG Nexus 4, Google Nexus 7 din prima generație pe post de tabletă principală și mi-ar părea rău ca Google să renunțe la această linie de terminale. Înțeleg că ar pregăti o linie Play Edition cu alt branding, dar și costul de achiziție joacă un rol major. Linia Nexus nu s-ar fi bucurat de succes dacă erau poziționate ca preț lângă vârfurile de gamă cu Android.

Veste proastă dacă se adeverește!

Sursa: Eldar Murtazin

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.