Software

Ştim deja că rata de adopţie a noilor versiuni Android este foarte lentă şi din păcate nu se schimbă nimic de ani buni. Producătorii oferă update-uri întârziate doar la device-urile de top, restul rămânând în cele mai multe cazuri blocate la versiunea Android cu care au fost lansate. O altă metodă care se aplică este aceea de a lansa terminale cu o versiune mai veche, chiar dacă cea nouă are câteva luni de când a fost prezentată publicului larg.

Chiar dacă Android 7.0 Nougat a fost lansat la sfârşit de august 2016, există încă foarte mulţi producători care lansează smartphone-uri noi cu Android 6.0 Marshmallow. De aici şi cota de piaţă extrem de scăzută de doar 0.7% a noii iteraţii Android.

În toamnă Google anunţa că la nivel mondial sunt peste 1.4 miliarde de device-uri active ce rulează Android. Dacă ar fi să ne raportăm la această cifră + procentele publicate de Google pentru luna ianuarie 2017 am avea:

  • 14 milioane device-uri cu Android Gingerbread (1%);
  • 15,4 milioane device-uri cu Android Ice Cream Sandwich (1.1%);
  • 162,4 milioane de device-uri cu Android Jelly Bean (11.6%);
  • 316,4 milioane de device-uri cu Android KitKat (22.6%);
  • 467,6 milioane de device-uri cu Android Lollipop (33.4%);
  • 414,4 milioane de device-uri cu Android Marshmallow (29.6%);
  • 9,8 milioane de device-uri cu Android Nougat (0.7%).

Pentru prima data dispare din listă Android Froyo, semn că în piaţă există sub 0.1% terminale cu aceasta versiune antică.

Sursa: developer.android.com

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.