Smartphone

Au trecut 10 ani de la momentul în care Steve Jobs a prezentat primul iPhone. Multe companii ce activau în piața de telefoane mobile nici nu au avut idee ce revoluție avea să înceapă în această piață. 

Haideți să vedem cum arată o lansare de produs făcută ca la carte, material de studiu ce aș putea spune că nu a mai fost egalat până în prezent.

iPhone 2G nu era cel mai avansat smartphone la momentul respectiv, nici măcar nu avea conectivitate 3G. Noutatea a fost adusă de către sistemul de operare intuitiv, simplitatea designului și magazinul de aplicații optimizat.

Adoptarea touch-ului într-un mod exhaustiv a fost un element de diferențiere față de celelalte smartphone-uri ce mizau pe diferite combinații (tastatură qwerty + controale fizice, tastatură qwerty + touch, touch + tastatură alfanumerică etc).

Din păcate, Apple l-a pierdut pe Steve Jobs, iar fără navigatorul său, corabia a intrat în derivă. Le-a mers bine din inerție, iar în 2016 a venit un recul resimțit ușor, în 2017 vor simți cum market share-ul le fuge de sub picioare. Pur și simplu, nu poți să bați pasul pe loc și să aștepți a avea rezultate notabile.

Cine știe, Apple s-ar putea să aibă capacitatea în a-și reveni. Avem în față o pasăre Phoenix ce a mai trecut prin momente grele și a știut după o perioadă de degringoladă să revină în top. Nu de alta, dar la moment aniversar aș vrea să închei într-un ton optimist.

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.