Nu pot să spun că designul unui smartphone reprezintă un element fundamental în alegerea făcută într-un eventual proces de achiziție. Mai degrabă apreciez elementul practic (rezistența la contactul cu apa și praful, accesul la baterie, capace interschimbabile, încărcare wireless, grip-ul dat în utilizarea de zi cu zi). Da, știu – unele soluții au fost abandonate de o bună perioadă de timp. 

Pe de altă parte, cunosc destule persoane interesate strict de design, și mai multe de brand. În excursia din China pot să spun că am avut ocazia să văd smartphone-ul ce m-a făcut să scriu acest articol. L-am remarcat în mâinile jurnaliștilor din țările scandinave.

Se numește Huawei Mate 9 Pro și din partea frontală ai fi tentat să-l confunzi cu Samsung GALAXY S7 Edge.

Mai multe detalii în materialul video făcut de către un chinez, o să vedeți că-l compară cu GALAXY S7 Edge și Huawei Mate 9.

Avantajul lui Mate 9 Pro față de GALAXY S7 Edge este dat de faptul că are o carcasă metalică ce acoperă și spatele său, pe când GALAXY S7 Edge aduce sticlă în loc de metal.

Ar mai fi un element necuantificabil, în realitate, Mate 9 Pro arată mult mai bine ca în fotografiile din kitul de presă sau în unboxing-urile de pe YouTube. Acesta a fost sentimentul de moment. Din păcate, sunt șanse mici să vedem Mate 9 Pro în țara noastră. Observați că nici Huawei Mate 9 nu a debutat pe canal oficial, momentan.

Sunt sigur că fiecare dintre voi are un favorit și putem duce discuția mai departe în rubrica de comentarii.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.