10 aspecte de la lansarea Huawei P60 Pro în München

15/05/2023

Am fost la evenimentul de lansare în Europa organizat de către Huawei pentru P60 Pro, Mate X3, Watch 4 și Watch 4 Pro, iar câteva elemente mi-au atras atenția.

Seria P a jucat un rol important în expansiunea europeană, iar lansările au fost organizate în orașe mari de pe continent:

Locațiile în care au debutat vâfurile de gamă Huawei de-a lungul anilor
  • Huawei P9 – Londra, 2016;
  • Huawei P10 – Barcelona, 2017;
  • Huawei P20 – Paris, 2018;
  • Huawei P30 – Paris, 2019.

Huawei P60 Pro a debutat în capitala Bavariei, München. De-a lungul evenimentului de prezentare a Huawei P60 Pro au fost mai multe referințe făcute către iPhone 14 Pro / 14 Pro Max, dar și către Samsung Galaxy S23 Ultra. Să zicem că aici ar fi concurența în opinia Huawei pentru P60 Pro.

1. Număr record de patente înregistrat de Huawei în 2022

Huawei susține că investițiile în R&D merg mai departe

Huawei a arătat într-un slide din prezentare că au aplicat pentru 7689 de patente în 2022 și asta i-ar pune pe locul 1 (ocupat pentru 6 ani între 2017 – 2022), investițiile în R&D s-au ridicat la aprox. 21.37 miliarde euro (presupun că sunt date compilate pentru întreg grupul: telecomunicații + dispozitive).

Într-un alt slide au arătat că au centre de R&D în Finlanda, Germania, Japonia, China, Elveția, Marea Britanie, Franța, dar și în alte colțuri ale lumii. Printre elementele noi dezvoltate s-au referit la sticla Kunlun și funcția Super Device ce facilitează transferul de fișiere între diferite produse ale companiei chineze.

2. Kunlun Glass

Kunlun Glass este una dintre soluțiile dezvoltate de către compania chineză pentru smartphone-urile sale, alături de XMarge și Super Device

Huawei a dezvoltat intern o sticlă de protecție pentru smartphone-uri. Se numește Kunlun Glass și o găsiți aplicată peste display-ul OLED de 6.67 inci încorporat de către Huawei P60 Pro. Ei spun că ar fi de 10 ori mai rezistent la căzături, dar nu am înțeles ce referință au luat din industrie.

Aș spune că nu au așa încredere în Kunlun Glass din moment ce au aplicat folie de plastic de protecție peste display, din fabrică. Pe de altă parte, nu strică niciodată să ai o astfel de folie, o poți îndepărta oricând.

3. Rococo Pearl sau cum să ai peste 1 milion de smartphone-uri ce nu se aseamănă unul cu altul

Culoarea pe care Huawei mizează în mod deosebit la P60 Pro

Am un smartphone Huawei P60 Pro în această culoare și la eveniment am văzut la colegii din presă aceeași configurație și da, niciun spate nu seamănă cu altul în această varianta de culoare. Aduce aminte așa de marmură, sidef etc.

4. Tele de 48 Megapixeli cu senzor RYYB, f/2.1, zoom optic 3.5x și OIS, zoom digital de la 13 la 2700mm (până la 200x)

Setup-ul de la camera principală

S-a insistat mult pe specificațiile senzorului tele, pe faptul că are o diafragmă de f/2.1 ce îi aduce mai multă lumină (până la 191% mai mult față de…, Smartphone A Max – trageți voi concluzia la cine s-au referit). Zoom-ul digital se duce până la…, 200x.

Apropo de senzorul tele, au spus că ar fi cel mai bun tele în low-light din ce s-a lansat până acum. La comparația de zoom 10x s-au raportat la iPhone 14 Pro Max și nu la standardul din industrie în opinia mea – Galaxy S23 Ultra.

5. Un român a urcat pe scenă ca să explice cum stau lucrurile cu câștigarea concursurile de imagine – Costin Mocanu

Costin Mocanu a explicat cum poți face fotografii de mare efect cu smartphone-urile Huawei din seria P

Un român a câștigat de-a lungul timpului mai multe concursuri de imagine organizate de către Huawei. Se numește Costin Mocanu și a fost adus pe scenă să explice câteva tips & tricks, care a fost experiența lui și cum a reușit de-a lungul timpului să-și aconteze prima poziție.

6. No. 1 în topul DxOMark

P60 Pro a obținut notă maximă în testele DxOMark

Este o mică nebunie în topul DxOMark, până mai zilele trecute era Honor Magic5 Pro, iar acum a lăsat locul lui P60 Pro ce a ridicat standardul și mai sus. Îmi amintesc că Honor a adus un reprezentant DxOMark la evenimentul de lansare din țara noastră.

Sunt curios să văd dacă până la mijloc de 2023 va fi un alt smartphone ce își adjudecă prima poziție.

7. EMUI 13, interfață nouă pentru camera foto și video

La elementele descrise mai sus se adaugă și o interfață mai bine optimizată

EMUI 13 este dezvoltat pe Android 12 și patch-urile de securitate pe unitatea de review erau compilate la nivelul lui martie. Huawei spune că a adus mai multe teme, poți activa un AOD cu vremea în 3D, poți customiza alte ecrane AOD, iar animațiile sunt ceva mai line.

La pachet pe P60 Pro sosește și o interfață mai bine organizată pentru camera foto și video, zoom-ul spun ei că ar fi mai ușor de accesat.

8. Huawei mizează în continuare pe diafragma variabă de la f/1.4 la f/4.0

Fotografiile în low-light ar trebui să fie de mare angajament cu f/1.4

Samsung a avut un senzor de acest fel pe camera wide, pentru câteva generații la Galaxy S. Huawei a păstrat un astfel de senzor și cumva l-a îmbunătățit față de ceea ce am primit în 2022 la Huawei P50 Pro. Mi se pare un feature interesant pentru cei ce sunt pasionați de fotografie și își doresc un plus de control.

9. Irina Rimes are voce

A interpretat o melodie nouă, acompaniată pe stradă de un pianist local. Din păcate, nu multe vedete de la noi ar fi capabile de o astfel de performanță.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Emil Dragotă (@emildragota)

10. Calul troian de la intrarea în locație

Evenimentul de lansare a fost organizat în Showpalast și la intrare era un cal troian în care cei mici se puteau juca, avea și un tobogan atașat. Aveam nevoie de un alt 10-lea punct, nu de alta.

Huawei P60 Pro îl găsiți pe Huawei Store, dar și în oferta eMAG.

Fotografiile și materialul video sunt făcute cu Huawei P60 Pro. Articolul NU face parte dintr-o campanie desfășurată cu compania chineză. Totuși, deplasarea la Munchen și testarea telefonului a fost posibilă prin intermediul Huawei România. 

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.