Livrarea la easybox este cea mai bună invenție pe partea de ridicare a unui colet în opinia mea. Cred că 95% din comenzile pe care le-am pus în ultimii 2 ani le-am preluat în acest mod.

Am participat în urmă cu câteva zile la un eveniment de presă organizat de către Sameday la unul dintre depozitele sale ce este situat pe centura capitalei, în apropierea orașului Chitila. A fost inaugurat în 2019, pe un teren de 100.000 de metri pătrați au construit un depozit de 22.000 metri pătrați. Are două benzi de sortare automată capabile să proceseze 25.000 de colete pe oră.

@gadget.ro Sameday și-a făcut calculele și 2.5 milioane de colete vor fi livrate la easybox de Black Friday 2023 #blackfriday #blackfriday2023 ♬ Dance – DM Production

Sameday a pornit la drum în 2007, iar ambiția inițială era legată de livrarea coletelor în aceeași zi. Până la urmă au ajuns să presteze servicii convenționale (livrare a doua zi etc). În 2017, eMAG a cumpărat 80% din acțiunile companiei, iar în 2018 au pornit rețeaua de easybox-uri.

🔺Lucian Baltaru în partea dreaptă, CEO al Sameday

CEO-ul Sameday, Lucian Baltaru, alături de 2 membri din echipa sa ne-a prezentat mai multe aspecte legate de activitatea companiei, iar 10 informații interesante le-am structurat în rândurile următoare.

🚚 64% dintre consumatorii din mediul urban ce își propun să comande online de Black Friday vor alege livrarea la easybox. Din punctul meu de vedere nu este o surpriză. Au și specificat că în anumite orașe găsești un easybox la distanță de mers pe jos în jurul a 5 minute (București, Cluj), iar în alte orașe ai un locker la maxim 10 minute distanță parcursă la pas. A fost un studiu derulat în perioada 15 – 31 octombrie pe un eșantion de 800 persoane din mediul urban ce comandă online.

🔺Colțul ce amintește de începuturile companiei, înainte de sortarea făcută automat

🚚 pentru Black Friday 2023, Sameday crește numărul de angajați din depozit cu 45%, iar pe teren vor fi cu 22% mai mulți curieri. Volumul de colete procesate ar ajunge la un maxim de 600.000 în depozitul aflat pe centura Bucureștiului. Numărul de tiruri ce vor livra colete crește cu până la 45% față de o perioadă normală.

🚚 coletele vor fi păstrate în easybox până la 36 de ore de la încărcare de Black Friday în ediție curentă. Au și specificat că în aplicația lansată recent, cea mai folosită opțiune este extensia timpului de păstrare în easybox cu 12 ore. Au fost avansate mai multe perioade de livrare (24 – 48 ore în care un colet ajunge la destinatar din momentul în care este procesat într-un hub de livrare, toate comenzile livrate până la 10 zile).

🚚 investițiile Sameday în ultimii 3 ani au ajuns la 120 milioane euro. Sunt șapte centre logistice în România, Ungaria și Bulgaria (au specificat că pentru moment nu au în plan să se extindă pe o nouă piață din regiune, mai degrabă să-și consolideze activitatea în cele trei țări). Sumele au fost alocate și pentru creșterea capacității operaționale și extinderea rețelei de easybox-uri.

🔺Pe aici trec coletele înainte de a ajunge în easybox

🚚 peste 20 de milioane euro au fost alocate pentru dezvoltarea de tehnologie software. Au vorbit despre un ecosistem de aplicații integrate ce ar aduce un plus de transparență pentru clienți în procesul de livrare, eficiență mai mare în centrele logistice, optimizare pentru rutele curierilor, dar și coordonare mai bună între curier și hub-urile logistice. Ecosistemul de aplicații integrate conține aplicația core de curierat cu suita de aplicații easybox, aplicația curierului, aplicațiile din HUB-uri și cele de expeditor și destinatar etc;

🚚 33% din totalul investițiilor derulate în ultimii 3 ani au avut rețeaua easybox în atenție. Rețeaua de easybox-uri a ajuns la 4960 de unități, creștere cu 30% față de 2022. Sunt 700 de easybox-uri în Ungaria și 400 în Bulgaria.

🔺Depozitul din apropiere de Chitila are peste 22.000 de metri pătrați

🚚 peste 73% din magazinele online din ecosistemul Sameday au livrat cel puțin un colet la easybox în primele 9 luni din 2023. În ianuarie – septembrie, 25 de milioane de colete au ajuns la easybox, creștere de 38% față de 2022. Am putea spune că livrarea la easybox a devenit aproape noua normalitate pe partea de curierat în marile centre urbane din țara noastră;

🚚 peste 2.5 milioane de colete vor fi livrate la easybox de Black Friday 2023. Creșterea estimată este de 40% față de Black Friday 2022. În medie, Sameday livrează 2.9 milioane colete pe lună la easybox. Mi-a ajuns deja prima comandă pusă la Fashion Days (comanda plasată luni de dimineață, colet ajuns la easybox de ieri dimineață);

🔺Unul din cele 7 HUB-uri logistice Sameday

🚚 aplicația Sameday a înregistrat peste 260.000 de descărcări de la lansarea sa (2 luni de la debut), iar în orele de vârf sunt și peste 5000 de utilizatori în același timp. O găsiți pe Android || iOS;

🚚 printre funcțiile noi ce vor fi aduse în aplicația Sameday: posibilitatea de a închiria un box, rating pentru curier direct din aplicație, posibilitatea de a plăti cu cardul pentru  comenzile easybox etc.

Declarații oficiale:

„Black Friday, cea mai aglomerată zi din an, este un adevărat test al capacității noastre de a oferi experiențe de livrare fără griji. Vom fi alături de clienții noștri din regiune în această perioadă agitată, să le deschidem drumuri europene și să fim parte importantă din dezvoltarea lor în afara granițelor. Ne vom asigura că fiecare colet ajunge la destinație în cel mai scurt timp și în condiții optime, în ciuda provocărilor pe care le întâmpinăm. Am investit constant în tehnologie și în consolidarea capacității operaționale, dar și în relațiile pe care le avem cu partenerii noștri, iar acesta este momentul din an în care se vor vedea și mai clar rezultatele acestor investiții financiare și emoționale”, a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday Group.

🔺Sameday a depășit concurența autohtonă

Una peste alta, mi-a plăcut ce am descoperit la Sameday, iar percepția despre serviciile lor de curierat este una bună. Am avut un mic chestionar pe pagina noastră de Facebook. Am adunat 1081 de voturi, iar Sameday a contabilizat 53% din voturile exprimate, FAN Courier pe locul al 2-lea la mare distanță cu 29%, iar Cargus cu 11% pe locul al 3-lea.

Galerie de imagini din depozitul Sameday aflat în apropiere de Chitila:

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.