Samsung Galaxy Z Fold4 îl consider a fi cel mai bun smartphone pliabil din oferta curentă existentă în țara noastră. L-am testat în ultimele zile, iar impresiile formate le voi grupa într-un review. Haideți să-i descoperim punctele PRO.
1. Hardware de top;
Samsung nu a făcut rabat în ce privește hardware-ul integrat – Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1, 12 GB RAM și 256 / 512 GB stocare. Noul chipset de la Qualcomm este cu 30% mai eficient față de generația anterioară, cel puțin așa susține compania americană. Da. Mi se pare că actuala generație deși păstrează bateria de 4400 mAh, stă ceva mai bine față de Z Fold3 pe partea de autonomie. Acum depinde în mixul de utilizare ce display ajunge a fi folosit mai des.
2. Android 12L;
Android 12L a fost dezvoltat special de către Google pentru smartphone-urile pliabile. Samsung Galaxy Z Fold4 5G este primul smartphone cu acest software, iar din cele câteva zile de utilizare pot să spun că avem un prim pas în direcția bună. Taskbar-ul te ajută să te miști mai prompt prin interfață, iar deschiderea de mai multe aplicații în mod concomitent se face într-un mod intuitiv.
Google & Samsung au implementat o interfață grafică ce evidențiază plusul de ecran pe care-l aduce un astfel de dispozitiv.
3. Suport software;
Cine se gândea în urmă cu câțiva ani că Samsung va ajunge compania cu cel mai bun suport software din piață. Galaxy Z Fold4 🔗 primește 4 ani de update-uri către cele mai noi iterații Android + update în regim lunar pentru patch-urile de securitate pe 5 ani. Nu există suport software superior printre companiile ce produc telefoane cu Android.
4. Suport pentru stlyus;
A fost adus la Galaxy Z Fold3 și menținut și la generația actuală. Stylus-ul cum am mai spus și cu alte ocazii a transformat seria Note într-un succes comercial. Nu știu dacă așa multe persoane îl utilizează, dar sunt destui ce au creativitate și îl pun la lucru în regim susținut. Pe Z Fold4 îl poți achiziționa separat și te ajută în anumite task-uri. Ar fi fost excelent să fie integrat în carcasă, precum la S22 Ultra / Note20 Ultra etc.
5. Construcție îmbunătățită;
Am testat toate generațiile de Z Fold de-a lungul timpului, iar Z Fold4 lasă impresia de produs rezistent, balamaua este solidă și mișcările de pliere denotă cumva un plus de siguranță. Au revizuit diverse elemente și le-au îmbunătățit, iar efectul general este de produs premium, rezistent. Întradevăr nu l-am folosit pe durate lungi de timp, dar impresia inițială este de dispozitiv făcut să treacă proba timpului.
6. Samsung DeX + Samsung Knox;
Smartphone-urile au multă putere de procesare, iar Samsung prin DeX a reușit să vină cu cea mai bună soluție la nivel de emulare a unei interfețe similare cu un desktop. Pe telefon avem fotografii, clipuri video, conturi de întreprindere etc. Să te poți conecta wireless la un monitor sau smart TV și să lucrezi on-the-go poate fi o soluție ce înlocuiește un notebook până la un punct.
Samsung Knox este o suită de servicii de business ce dispun de un nivel ridicat de securitate. Datele din întreprindere sunt securizate și Samsung lucrează cu peste 20.000 de afaceri din peste 100 de țări. Este un alt tool pe care nu-l găsești în altă parte.
7. Conectivitate de top;
Nu s-a făcut nicio concesie: 5G, Wi-Fi 6e, USB Type-C 3.2, slot pentru două cartele nanoSIM + eSIM, Samsung DeX, suport UWB. Nu lipsește mai nimic și ai parte de un smartphone premium.
8. Cel mai bun pliabil la nivel de cameră foto și video;
Am testat și alte modele, dar Samsung Galaxy Z Fold4 🔗mi se pare superior. Au actualizat configurația de la Galaxy Z Fold3 și acum se descurcă bine spre foarte bine. Huawei Mate Xs 2 și OPPO Find N le consider inferioare sud-coreeanului.
Camera wide are OIS și 50 Megapixeli, cea cu zoom 3x are OIS – 10 Megapixeli și au montat și un senzor ultrawide de 12 Megapixeli. Filmează 8K sau 4K cu 60 fps și se descurcă în linie cu alte smartphone-uri premium ce au display convențional.
9. Cea mai bună soluție de smartphone pliabil;
Sunt trei soluții de telefoane pliabile în piață: stil clapetă precum este Z Flip4, stil carte precum Z Fold4 sau cu ecranul la exterior – Mate Xs 2. Dintre cele 3, ideea de la Z Fold4 mi se pare a fi cea mai bună. În sensul în care ecranul cel mare este protejat, iar dacă vrei îl folosești pe cel secundar.
10. Nu are concurență printre produsele listate pe canal oficial;
Au mai fost lansate smartphone-uri pliabile, OPPO Find N ar fi un exemplu și găsiți și review pe site, dar nu a ajuns pe canal oficial în România. Au mai fost câteva smartphone-uri pliabile anunțate și au rămas doar în China, nu au poposit pe bătrânul continent.
Samsung este compania ce mizează clar pe smartphone-urile pliabile, Flip și Fold au ajuns deja la a 4-a generație într-un timp relativ scurt. Au îmbunătățit rețeta, mecanism de pliere mai bine pus la punct, software optimizat, hardware actualizat și camere foto cu un setup nou îl transformă pe Samsung Galaxy Z Fold4 🔗 în cel mai bun smartphone pliabil premium din piață.
Acest articol este susținut de către Samsung. Opiniile exprimate aparțin strict autorului.