2 camere video ce filmează HD sub 2000 Ron

/
/
21 mart.
/

        Deocamdată mă joc cu o cameră Canon Legria FS200 dar pe viitor nu ştiu de o voi mai avea. Se descurcă decent (spre exemplu clipurile de la secţiunea Little man). Mă interesează una care să ştie să filmeze HD iar costurile să fie cât de cât rezonabile.
1. Sony HDR CX105 EB – înregistrează pe memory stick duo şi aici este marele „handicap” al acestei camere. Dacă în loc de formatul oferit de Sony alegeau sd card ar fi fost pe placul a multe persoane. Dezavantajul Memory stick duo este preţul şi faptul că până şi Sony a renunţat la el între timp.

Detalii:
– memorie internă 8Gb (să nu vă entuziasmaţi căci formatul HD consumă 16Mbps);
– rezoluţii poze de până la 4 Megapixeli;
– zoom optic 10x şi zoom digital 120x;
– diagonală lcd de 2,7 inch;
– greutate 280 de grame;
– iesire HDMI;
– format înregistrare video 1920×1080 şi 1440×1080.
Preţ – 1929 Ron.
Un clip filmat cu Sony HDR CX105 EB. Alegeţi voi formatul în care să vizualizaţi. La mine în 1080p merge sacadat pentru că laptopul meu nu este HD.

2. Panasonic HDC-SD10EP-K – un război fratricid al japonezilor. Full HD-ul oferit de Panasonic costă cu doar 30 de ron în plus. Spre deosebire de Sony merge pe consacratul format pentru carduri – SD.

– fără memorie internă;
– rezoluţii foto de până la 2,1 Megapixeli;
– zoom optic 16x şi digital 40 – 1000x;
– diagonală lcd 2,7 inch;
– greutate – 230 grame;
– usb 2.0;
– înregistrare video 1920×1080 (17 Mbps).
Preţ: 1959 Ron
O demonstraţie video a ce ştie să facă Panasonic HDC-SD10

Concluzie: Aş alege camera de la Panasonic deşi nu are memorie internă. Atuurile sale sunt filmarea în format full HD, slotul pentru carduri SD, zoom optic superior.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 9 Pro xl, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

A rămas Sony fără căşti? Mai multe precomenzi de Sony Xperia 1 VII au fost anulate în Europa

Smartphones
/
/
9 iun.
Flagship-ul Sony Xperia 1 VII a fost lansat oficial undeva la jumătatea lunii mai, iar câteva zile mai târziu a fost demarată în Europa şi campania de precomandă.

Sony nu îşi mai produce singură smartphone-urile, ci apelează la un producător extern de tipul OEM

Smartphones
/
/
29 mai
Producătorul japonez a anunţat anul acesta un singur model, flagship-ul Sony Xperia 1 VII. Păstrând tradiţia, deşi prezentat oficial de mai bine de două săptămâni, telefonul nu este încă disponibil la comandă mai pe nicăieri. Sigur că nimănui nu prea îi mai pasă, nici măcar japonezilor (Sony are o cotă de sub 1% în ţara…

Panasonic a anunţat un nou plan de restructurare şi urmează a concedia peste 10.000 de angajaţi

Hardware
/
/
10 mai
Grupul Panasonic este unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din Japonia şi un brand important cunoscut în toată lumea.