La evenimentul eMAG ce a precedat Black Friday 2022 despre care am scris în două articole (unu, doi) s-a vorbit și despre categoriile de produse la care sunt stocuri mari, iar prețurile s-ar putea să fie cu adevărat atractive.

1. Casă, Grădină și Bricolaj 👈🖱️

Au fost făcute comenzi pe baza vânzărilor din 2020 și 2021. La momentul respectiv, pandemia a făcut să petrecem mai mult timp în locuință și fiecare a încercat să-și îmbunătățească spațiul în care-și desfășoară activitatea.

Nu exista așteptarea că pandemia va dispărea la orizont, aproape la fel de repede cum a venit. După declanșarea războiului din Ucraina, mai că abia se amintește de Covid-19 (China ține de multe ori capul de afiș prin politicile sale stricte pe partea de lockdown).

Stocurile au fost făcute, iar interesul oamenilor s-a dus spre excursii, inflație etc. Așa că sunt stocuri mari de produse din categoriile mobilier ce așteaptă a fi achiziționate, iar Black Friday ar putea deveni un catalizator pentru oferte atractive în acest segment.

2. Laptopuri 👈🖱️

Au fost vânzări de-a dreptul spectaculoase în 2020 când, pur și simplu, nu mai găseai laptopuri în anumite zone de preț. Era suficient pentru un producător să aibă stoc că atunci când erau listate de magazinele online dispăreau instant.

Momentul bun s-a păstrat și în 2021, iar în 2022 în contextul de mai sus când munca de acasă tinde să devină amintire și au reînceput deplasările la birou, notebook-urile nu mai sunt la așa mare căutare.

Plus că aș spune că deja cei ce aveau nevoie și-au cumpărat, iar un notebook nu-l schimbi precum un smartphone. Îl vei folosi pentru 4 – 5 ani fără nicio problemă. Companiile din industrie și-au făcut stoc, dar comenzile întârzie să apară. Așa că dacă vânați reduceri la notebook-urile de gaming s-ar putea să fie un moment bun.

3. Televizoare 👈🖱️

eMAG a adus peste 60.000 de unități și există interes pentru smart TV-uri. Presupun că inflația este de vină pentru cererea mai mică, dar și așteptarea pentru oferte mai bune. Din câte îmi amintesc, erau vânzări bune de smart TV-uri și proiectoare când avea loc Cupa Mondială (doar că de obicei avea loc pe timp de vară, iar acum în Qatar se desfășoară în iarnă).

Am văzut un smart TV 4K Horizon cu diagonală de 108 cm la sub 800 lei și mă aștept să avem promoții din ce în ce mai bune (mai multe modele 4K cu diagonală mare sub pragul a 1000 lei, modele din seria 2022 la sub 2000 lei etc).

Acest articol conține linkuri de afiliere, iar comenzile plasate ne pot aduce un comision de 1% din valoarea fără TVA a produsului comandat. Prețurile exprimate sunt valide în momentul în care articolul a fost scris. 

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.