La început de noiembrie 2022 se lansa pe piață cel mai nou aparat Canon din gama R, o actualizare a modelului de mare succes R6. Am avut atunci șansa de a lua un prim contact cu un model Canon EOS R6 Mark II de preserie, dar nu am putut aduce prea multe detalii la momentul respectiv.

Ei bine, în urmă cu câteva zile, Canon România a organizat un eveniment dedicat acestei camere, ocazie cu care ne-au fost puse la dispoziție mai multe exemplare spre a ne face o impresie despre modul în care se descurcă în diferite scenarii. Am avut pe mână preț de câteva minute un Canon EOS R6 Mark II căruia îi fusese alăturat un obiectiv de 85mm, cu deschidere maximă F2.

Înainte de a trece la afișarea celor 30 de fotografii pe care le-am ales din setul de peste 200 realizate, vreau să spun câteva cuvinte despre experiența de a trage cu Canon EOS R6 Mark II:

  • Autofocusul este rapid și precis, dacă alegi modul optim de punere în clar pentru fiecare tip de scenă nu prea ai de ce să ratezi vreun cadru din cauza camerei.
  • Sistemul de stabilizare este excelent, chiar și pe video dacă ai ceva grijă te alegi cu filmări ce pare că au fost ajutate de un gimbal (exagerez, dar vreau să mă fac înțeles :)).
  • Ergonomia este dintre cele mai bune, aparatul se așează corect în mână și mai toate butoanele și rotițele sunt acolo unde ar trebui.
  • Atât ecranul complet articulat, cât și vizorul electronic sunt de mare definiție și te ajută ambele indiferent de modul de captură.
  • Viteza în rafală este cu adevărat surprinzătoare, am folosit-o intens și m-a ajutat să surprind capturi pe care în mod normal nu mă așteptam să le găsesc pe cardul de memorie.

În fine, ar mai fi câte ceva de precizat, dar cred că am acoperit cele mai importante impresii pe care mi le-am format cu ocazia evenimentului.

Aveți mai jos o selecție dintre cele mai bune cadre pe care le-am reușit. Sunt poze pe care le-am redimensionat după ce au fost editate în Adobe Lightroom. Puteți analiza în detaliu imaginile editate înainte de redimensionare dacă le descărcați de aici, iar fișierele RAW de la care s-a plecat sunt disponibile spre download de aici (ambele link-uri sunt valabile timp de 7 zile de la data publicării acestui articol).

Fotografii realizate cu Canon EOS R6 Mark II + Canon RF 85mm F2 Macro IS STM:

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.