Canon EOS R6 Mark II Foto si Video

La fel ca toți producătorii importanți de camere foto și Canon a înțeles într-un final că aparatele mirrorless sunt viitorul și că asta își doresc atât fotografii profesioniști, cât și cei entuziaști. Pentru ambele categorii de utilizatori și cu precădere pentru cei ce au nevoie și de performanțe bune pe partea de filmare, a fost lansat azi Canon EOS R6 Mark II.

Eu am avut șansa de a vedea cu câteva zile înainte de anunțul oficial un model de preserie, dar nu aș zice că pot exprima după acea experiență câteva prime impresii. Ce pot să vă spun este că față de primul R6, al cărui șasiu și carcasă erau din policarbonat, noua cameră este realizată din aliaj de magneziu. Astfel, corpul este cu mult mai rigid, mai rezistent și, în plus, poate fi mai eficient pe partea de disipare a căldurii din interior. Totodată, butonul On/Off a fost înlocuit de unul ce face trecerea între modurile Foto / Video, pentru ca pe Video să ai partea de toate modurile de captură disponibile și pe Foto.

Canon EOS R6 Mark II

Senzorul camerei Canon EOS R6 Mark II este unul complet nou în gama producătorului nipon. Este unul CMOS full-frame, cu dimensiunea de 35.9 x 23.9 mm și filtru de culori primare. Profită de un sistem de stabilizare în cameră (IBIS) care, combinat cu un obiectiv cu IS, poate duce la un avantaj de până la 8 stopuri.

Canon EOS R6 Mark II

Procesorul de imagine este un DIGIC X, adică același care este folosit și de EOS R5 și EOS-1D X Mark III. Combinația senzor și procesor de imagine promite fotografii în rafală cu până la 40 cps (cadre pe secundă), folosin desigur obturatorul electronic. În modul rafală RAW, cu preînregistrare de 0.5 secunde, Canon EOS R6 Mark II poate înregistra continuu la 30 cps până la 191 de cadre, salvând fiecare imagine într-un singur fişier CR3, totul cu urmărire AF. Pot fi extrase imagini individuale din aceste înregistrări şi pot salva imaginile ca fişiere individuale JPEG, HEIF sau RAW.

Canon EOS R6 Mark II sample

Sistemul de autofocus Dual Pixel CMOS AF II poate urmări subiectele, menţinându-le focalizate în timp ce acestea se deplasează. Folosind inteligenţă artificială cu tehnologie deep learning îmbunătăţită, acesta recunoaşte persoane, vehicule (inclusiv aeronave şi trenuri) şi animale, fiind adăugate acum cai şi zebre.

Pe partea de videografie, utilizatorii se ăpt bucura acum de autofocus Dual Pixel CMOS AF II pentru toate capturile 4K, inclusiv cu 60 fps. Totodată, toate acestea sunt obținute prin supraeşantionare din informaţia 6K de pe senzor, folosind întreaga lățime a senzorului. Canon EOS R6 Mark II poate capta și la rezoluție 6K în format RAW, prin ieşirea HDMI, cu înregistrare pe un dispozitiv Atomos Ninja V+ în ProRes RAW.

A fost eliminată limitarea anterioară de 29 de minute şi 59 de secunde pentru filmările 4K, inclusiv cele la 60 fps pot avea o durată continuă de peste 40 de minute. Setarea plată gamma Canon Log 3 este disponibilă, astfel creatorii de conținut pot edita în mod personalizat fiecare scenă.

Canon EOS R6 Mark II

Alte detalii despre Canon EOS R6 Mark II: vizor electronic de 0.5 inch cu 3.69 pixeli și 120 fps, ecran de 3 inch cu 1.62 puncte, sloturi duble carduri memorie SD/SDHC/SDXC şi UHS-I, Wi-Fi ac 2.4 și 5 GHz, Bluetooth 5.0, ieșire micro HDMI (tip D), intrare microfon extern, patină multifuncțională, acumulator Canon LP-E6 și altele. Pentru specificații complete puteți accesa site-ul oficial Canon România.

Canon EOS R6 Mark II este disponibil deja la precomandă, la prețul de 14.500 lei pentru body.

Alături de aparatul foto, Canon a introdus și un nou obiectiv cu montură RF, cel de 135 mm F1.8L IS:

Cele mai importante caracteristici fiind: diafragmă rapidă circulară f/1.8 cu 9 lamele, stabilizare (IS) echivalentă 5.5 stopuri (8 stopuri cu IBIS), design optic avansat cu trei elemente UD, straturi de protecţie ASC şi Super Spectra și motor Nano USM.

Un nou bliț este de asemenea anunțat azi, mai exact modelul Canon Speedlite EL-5:

Principalele specificații ale noului flash sunt: număr ghid 60, cu lumină de modelare integrată, timp rapid de reîncărcare a bliţului de 0.1 – 1.2 secunde, acumulator Li-ion LP-EL, primul bliţ Canon Speedlite cu conector pentru patină multifuncţională, control radio wireless pentru până la 15 bliţuri Speedlite suplimentare.