360 Virtual Urban Windscreen Diverse

Dacă ieri vă scriam despre parteneriatul LG și Mercedes pentru sisteme active de siguranță iată că azi vă prezint o tehnologie de la Jaguar și Land Rover.

360 Virtual Urban Windscreen reprezintă una dintre soluțiile la care s-au gândit cei doi constructori britanici pentru a spori vizibilitatea și implicit siguranța în mașină. Pentru că oricât de mult ne-ar ajuta sistemele electronice din automobil, de cele mai multe ori reacționăm doar pe baza propriilor simțuri. Iar dintre cele cinci de care dispune corpul uman, cea mai importantă în trafic este dată de văz.

Jaguar și Land Rover au înțeles acest aspect și propun o soluție inovatoare ce va crește drastic vizibilitatea de jur-împrejur dintr-o mașină. Elementele care obstrucționează cel mai mult câmpul vizual al șoferului sunt reprezentate de montanți. Cei din față (montanții A) sunt cei ce pun cele mai mari probleme de vizibilitate, dar nici cei laterali (montanții B) sau cei din spate (montanții C și D) nu sunt de neglijat.

Prin 360 Virtual Urban Windscreen, cei doi producători auto oferă practic o nouă perspectivă asupra traficului. În montanți sunt integrate monitoare ce afișează imaginile captate de camere video strategic plasate. În acest fel, pare că elementele caroseriei sunt transparente, iar toate obiectele ce erau obstrucționate de acestea, se văd acum ca prin minune.

Tot prin tehnologia 360 Virtual Urban Windscreen, Jaguar și Land Rover pun la dispoziția șoferilor, o ”mașină fantomă” ce apare în câmpul vizual și care îți arată traseul de urmat pentru a ajunge la destinația setată de tine în navigația automobilului.

Mai multe despre 360 Virtual Urban Windscreen veți înțelege dacă vizionați clipul video de mai jos:

Categorii: anunturi-diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.