Diverse

Apple a lansat sistemul de plăţi Apple Pay, prin care utilizatorii de iPhone îşi pot plăti cumpărăturile direct cu smartphone-ul. Momentan acest sistem de plăţi este disponibil în Statele Unite ale Americii, unde compania americană are încheiate înţelegeri cu diferite bănci.

Totuşi, Apple dorește să lanseze acest serviciu şi la nivel mondial, iar în această perioadă negociază cu bănci din întreaga lume, inclusiv din Europa. Conform informaţiilor existente, băncile europene sunt destul de nemulţumite de condiţiile puse de americani, dar şi de faptul că Apple doreşte să aibă acces la informaţiile personale şi cele financiare ale clienţilor băncilor. Cele mai serioase din acest punct de vedere sunt băncile britanice care nu doresc să dezvăluie aceste informaţii considerate confidențiale.

Discuţiile sunt foarte aprinse în acest moment, iar în 2015 se aşteaptă lansarea serviciului Apple Pay şi în Europa. Dacă Apple va primi sau nu accesul la aceste informaţii secrete, rămâne de văzut, însă personal nu văd cu ochi buni faptul că o terță companie îmi va putea accesa toate informaţiile financiare şi personale.

apple-pay-tim-cook

Sursa: TheGuardian

Categorii: applediverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.