Diverse

Într-o perioadă în care joburile dispar deoarece acestea sunt înlocuite de roboţi şi servicii digitale, într-o perioadă în care ţinem în buzunar tehnologii care în urmă cu 20 – 25 ani ocupau mese întregi, există şi o parte mai puţin plăcută, una ce pentru noi poate suna puţin utopică.

Conform Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU), divizie din cadru ONU, aproximativ 37% din populaţia lumii nu s-a conectat niciodată la internet. Vorbim de peste 2.9 miliarde de oameni din ţări sărace sau aşa zise ţări în curs de dezvoltare.

Din păcate această situaţie nu este împărţită uniform în lume, în cele mai sărace 46 de ţări mai bine de 75% dintre oameni nu au intrat niciodată online.

Există totuşi şi o veste bună, una adusă de COVID-19 (ironic, nu ?). În contextul pandemiei numărul de utilizatori la nivel global a crescut cu peste 10%, aceasta fiind cea mai mare creştere de la an la an de când există internetul.

ONU vrea să schimbe acest dezechilibru, secretarul general al ITU, Houlin Zhao, declarând că „ITU va lucra pentru a se asigura că elementele de bază sunt la locul lor pentru a conecta restul de 2,9 miliarde de oameni. Suntem hotărâți să ne asigurăm că nimeni nu va fi lăsat în urmă.”

Sursa: theguardian.com