Hardware

Cercetătorii din Singapore au dezvoltat un bandaj inteligent, unul care în viitor ne-ar putea scuti de vizite periodice la medic.

Bandajul denumit VeCare include o serie de senzori care aplicaţi pe rană pot detecta un număr de markeri biologici din lichidul plăgii. Senzorii pot detecta temperatura corpului, tipurile de bacterii regăsite la nivelul plăgii, datele de pH, cât şi alţi factori inflamatori.

Datele ulterior colectate sunt trimise către doctori prin intermediul unei aplicaţii, iar aceştia pot decide ce este de făcut mai departe. Dacă în mod normal pentru a obţine mai multe detalii despre o rană este necesară recoltarea de mostre din plagă pentru a fi trimise la un laborator, cu acest bandaj întreg procesul se reduce la aplicarea acestuia direct pe sursa problemei. Practic se reduce timpul de aşteptare de la câteva ore / zile, la câteva minute.

VeCare va permite medicilor monitorizarea proceselor de vindecare de la distanţă fără a mai chema periodic pacienţii la cabinet. Datele se vor colecta şi analiza într-un sistem cloud.

Bandajul inteligent se află în prezent în faza de testare pe o categorie limitată de pacienţi, iar primele rezultate sunt îmbucurătoare – VeCare reuşeşte să colecteze în mod eficient toate informaţiile de care doctorii au nevoie.

Sursa: digi24.ro

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.