Samsung a prezentat un aspirator robot ce iese din tiparele cu care am fost obișnuiți până acum. A fost introdus în cadrul CES 2021, dar acum a început debutul comercial, iar din iulie 2021 îl descoperim și pe rafturile magazinelor locale.

1. Primul aspirator din lume cu senzor 3D activ de tip stereo și Intel AI;

Scanează până la 1 metru, câmp vizual orizontal – 60 grade și câmp vizual vertical – 40 grade. Este capabil să descopere și să evite obiectele mici de pe podea. Camera de profunzime 3D este echivalentul a 256.000 de senzori de distanță și în ce privește obiectele mici pe care le detectează – pot fi până la 1 cm. Au adus și un senzr convențional – LiDAR

Recunosc că nu știam că Intel are preocupări într-un astfel de domeniu. De fapt, despre ce este vorba?

Intel AI ajută aspiratorul să recunoască obiectele. De aici reiese un plus de precizie, este capabil să recunoască electrocasnicele, mobilierul. Samsung spune că este capabil să facă curat în jurul jucăriilor de pe podea, în același timp să evite contactul cu o vază de porțelan etc. Recunoaște paharele de sticlă, cablurile electrice, chiar și excremenetele animalelor de companie.

3. Clean Station – nu trebuie să-ți faci griji pentru praful și murdăria strânse în rezervor;

Folosesc un aspirator Rowenta și după fiecare curățare îi golesc rezervorul. Nu are cine știe ce spațiu de depozitare și nu vreau să se strângă prea mult. Samsung s-a gândit și la acest aspect și la Jet Bot AI+ aduc o unitate externă denumită Clean Station ce colectează murdăria și praful într-un sac de 2.5 litri. Îl poți înlocui o dată pe lună sau după trei luni. Folosește o tehnologie numită Air Pulse prin care mizeria este transferată în sacul din Clean Station.

3. Monitorizare pentru casă prin modul Patrol și camera frontală;

Nu știu niciun alt aspirator care să încorporeze o funcție similară. Jet Bot AI+ are o cameră video ce transmite un flux video ce-l poți accesa prin aplicația SmartThings (Samsung spune că datele sunt criptate și un singur user are acces la material). Poți să navighezi cu aspiratorul prin casă spre a verifica diferite spații etc.

4. Motor cu digital inverter și tehnologii avansate de curățare puternică;

Motorul de pe Jet Bot AI este de tip digital inverter. Aspiratorul este capabil să recunoască tipul de podea și cantitatea de praf și să ajusteze puterea alocată pentru curățare. Are un sistem de filtrare cu 5 straturi și colectează 99.99% din micro praf (inclusiv particule de 0.5 – 4.2 nanometri). Toate piesele și filtrele pot fi curățate.

5. Îngrijire pentru animalele de companie;

Este o funcție ce debutează în august, dar nu sunt sigur că vom avea ceva similar și în țara noastră, dar cine știe. Poți să verifici și să ai grijă de animalul de companie, când nu ești în locuință. Se sincronizează cu produsele de la PETKIT (seria Element Feeder) și casa inteligentă pentru animale de companie – COZY.

Ideea este că și fără aceste funcții, poți să vezi ce face animalul de companie prin Modul Patrol și navigarea prin casă.

Declarație oficială:

„Jet Bot AI+ reflectă angajamentul permanent al Samsung de a crea electrocasnice conectate care să ofere performanțe dinamice adaptate nevoilor variate ale utilizatorilor noștri. Suntem foarte nerăbdători să introducem un aspirator robot dotat cu tehnologii de detectare și recunoaștere a obiectelor, de top în industrie. Utilizatorii își pot curăța casele acum într-un mod mai inteligent și eficient folosind Jet Bot alimentat prin AI, care transformă procesul de curățenie într-unul mai personalizat și mai convenabil”, a declarat Hyesoon Yang, Vice President and Head of the Customer Experience Team of the Digital Appliances Business la Samsung Electronics.

PS: Mi se pare foarte înalt și nu știu dacă intră pe sub orice obiect de mobilier.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.