5 gadgets utile în locuință cu preț de până în 500 lei. Ep. 1

17/03/2022

Sunt o sumă de tehnologii ce ne pot ajuta în a avea condiții mai bune în locuință, de la o acoperire mai bună a internetului adusă de un mesh wi-fi și până la o plafonieră LED ce permite reglarea intensității și temperatura de culoare + preluarea de comenzi vocale prin Google Assistant.

Am făcut o listă de gadgets utile, iar secțiunea de comentarii vă stă la dispoziție.

1. Purificator de aer Xiaomi Mi 3C; 👈🖱️

Folosesc generația precedentă (fără ecran) și cred că i-am schimbat filtrele de vreo 3 – 4 ori până acum. A costat în jur de 500 lei și își face datoria. Între timp, am trecut pe un apartament mai mare și cred că va trebui să fac pasul spre un purificator mai puternic. Există și alternativa în a cumpăra încă unul, pe lângă cel de acum, iar Mi 3c mi se pare că se află în pole position.

Îl poți înregistra în aplicația Mi Home, este recomandat pentru spații de până la 40 metri pătrați, are trei moduri de utilizare (Automat, Noapte sau Intens). Filtrează 320 mc pe oră și elimină mirosurile puternice + îndepărtează particulele dăunătoare prin filtrul True HEPA. Îți indică temperatura, umiditatea aerului și informații privind calitatea aerului.

2. Plafonieră LED Yeelight cu bluetooth și telecomandă;👈🖱️

Este o altă soluție pe care o folosesc la casă. Am 4 plafoniere LED și apreciez faptul că poți regla intensitatea și temperatura de culoare + faptul că poți da comenzi vocale. Te uiți la televizor și nu mai ai nevoie de lumină în cameră, nu te mai ridici și îi dai comandă prin Amazon Alexa sau Google Assistant.

Am apreciat și faptul că este simplu de montat și nu intră insecte sau dacă cumva intră vreo insectă prin cine știe ce metodă, capacul se desface destul de simplu.

3. Prelungitor inteligent Gosund P1; 👈🖱️

Cred că am peste 50 de prize pe la casă și tot folosesc un prelungitor în debara. 🤦Am unul smart pe care încă nu l-am folosit și probabil îi fac un articol dedicat. La eMAG găsiți un prelungitor smart cu 3 prize, 3 porturi USB, aplicație dedicată de iOS și Android + suport pentru comenzi vocale prin Amazon Alexa și Google Assistant.

4. Mesh Mercusys cu acoperire a până la 550 mp; 👈🖱️

Nu folosesc un mesh Mercusys la casă ci de la un concurent, 5 unități ce acoperă întregul spațiu al locuinței și chiar și întreaga curte (în jur de 800 mp). Mesh-ul Mercusys are un preț atractiv, acoperă până a 550 mp cu 3 unități, are conexiune gigabit pe fir și atinge viteze de până la 1.9 Gbps pe 2.4  + 5 GHz. Ca element contra, nu are Wi-Fi 6.

5. Umidificator antibacterian cu ultrasunete;👈🖱️

Am cumpărat trei senzori Xiaomi și am rămas surprins să văd că în urmă cu câteva zile coborâse umiditatea la…, 25%. Am cumpărat un umidificator, dar nu mi se pare cine știe ce și regret că nu l-am ales pe cel de la Xiaomi. Mi se pare a fi ceva mai puternic și mai bine pus la punct.

Are un rezervor de 4.5 litri ce îi permite să funcționeze între 12 – 15 ore în mod continuu. Xiaomi spune că funcționează silențios și atinge 38 dB, trei trepte de umiditate + lumină UV-C ce ar distruge germenii din apă.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.