La următoarea casă o să gândesc serios din start o soluție mai complexă de iluminat smart, atât la exterior, cât și la interior. 

În camera ce servește rol de birou ad-hoc de acum mi-am setat mai multe lumini ce le pot controla direct prin Google Home. Am început în urmă cu ceva timp cu un produs Nanoleaf. Am plătit 549 lei în 2021 pentru un mini starter kit cu 5 panouri. Mi-am dat seama rapid că sunt printre cele mai scumpe produse din piață. Un setup mai mare cu dispozitive Nanoleaf ar costa mii bune de lei. 

Al doilea produs pe care l-am achiziționat a fost o bandă LED TP-Link Tapo multicoloră. Era și o variantă mai scumpă RGB, dar nu aveam nevoie neapărat de varianta respectivă. Am dat 139 lei în 2021 și pot să spun că și acum funcționează bine. Este înregistrată în Google Home și primește comenzi vocale. Stă pe partea din spate a biroului propriu-zis. Produsele TP-Link sunt ceva mai scumpe față de alte branduri no name, dar plătești extra pentru cât de bine funcționează, funcțiile software incluse, stabilitate etc. 

Au venit alte două produse Govee: bandă LED Neon Rope Lights pe care am desfășurat-o pe trei laturi ale biroului cu înălțime reglabilă de la IKEA. Și al 4-lea produs este o bară LED RGBIC cu Wi-Fi sincronizare muzică etc. Din ea speram să construiesc un G pe perete, dar nu are suficiente elemente curbate și am improvizat. 

Mai am și o lampă LED Govee Aura ce mi se pare a fi unul dintre cele mai complexe produse de genul. Este poziționat în dormitor și ar mai fi și un produs non smart în living, o lampă de colț SIKS cu telecomandă. 

Poți avea mai multe produse compatibile cu Amazon Alexa sau Google Assisant și le înrolezi acolo, astfel încât schimbi culoarea sau le oprești / pornești prin comenzi vocale în limba engleză. Totuși, pentru un plus de customizare etc, ajută dacă cumva vin de la același producător. Ai o libertare mai mare de setare a produselor respective. 

Printr-o boxă Google controlez cele 4 dispozitive din birou (Nanoleaf, cele două produse Govee și banda LED TP-Link). Am încercat să folosesc boxa Google și cu Huawei Sound (să aibă rol de difuzor), dar nu funcționează așa cum mi-aș dori. Uneori activează Huawei Sound ca difuzor, altă dată nu face conexiunea. 

Acest articol este susținut de către eMAG. 

Categorii: diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.