În weekend-ul ce s-a încheiat a fost Spotlight Festival 2022. Am la test un Xiaomi 12T despre care am scris aici 🔗 și m-am gândit că ar fi o ocazie excelentă în a-l pune la lucru pe timp de noapte.

Este una dintre situațiile în care un smartphone arată cât de bine se descurcă în low-light.

Spotlight este un festival în cadrul căruia mai multe clădiri din București sunt luminate în diferite proiecții. A revenit după 2 ani de pauză, au mai fost proiecții din 2015 până în 2020. A fost motivația ce a determinat mii de bucureșteni să ia Calea Victoriei la pas.

Tema Spotlight în 2022 a fost Made in Ro.

Zeci de artiști români s-au aflat în spatele spectacolului de artă vizuală ce a combinat muzica și culoarea. Au fost 16 instalații, iar printre ele aș aminti statuia lui Mihai Eminescu din fața Ateneului Român, Human Head din piața Revoluției pe care-l descoperiți și în secvențele foto și video de mai jos surprinse cu Xiaomi 12T, Go Super de la Teatrul Odeon cu echipe din SuperLigă, Hotelul Novotel, statuia ecvestră a lui Carol I și Cercul Militar Național. O proiecție specială a fost legată de Arcul de Triumf ce a împlinit 100 de ani de la inaugurare.

Am participat la o ediție anterioară a Spotlight și mi-a lăsat o impresie bună. Era altă temă la momentul respectiv și alte clădiri se aflau în prim plan. Mi s-a părut a fi un moment ce merită a fi surprins cu camera lui Xiaomi 12T, un test care să-i pună capacitățile foto și video la încercare. Ce a ieșit descoperiți în materialul video și în o parte din cadrele ce însoțesc acest material, puteți trage singuri concluziile în secțiunea de comentarii. Aș spune că avem un telefon upper mid-range cu capacități pește așteptări în ce privește fotografiile făcute în low-light sau pe timp de noapte. Imaginile captate cu senzorul de 108 Megapixeli vorbesc de la sine.

Una peste alta, la câte telefoane mobile erau folosite spre a suprinde proiecțiile, aș spune că a fost un festival reușit, unul ușor atipic față de ceea ce suntem obișnuiți. A fost o surpriză plăcută.

Am să vorbesc puțin și despre ansamblul de camere integrat pe Xiaomi 12T:

🟡 wide de 108 Megapixeli cu f/1.7, PDAF și OIS;

🟡 ultrawide de 8 Megapixeli cu f/2.2 și unghi de 120 grade;

🟡 macro de 2 Megapixeli cu f/2.4.

Are dublu-LED flash, înregistrează 4K cu 30 fps și 1080p cu până la 60 fps.

Este clare care este vedeta și anume senzorul wide de 108 Megapixeli cu OIS, de aici își face și crop pentru zoom-ul 2x, spre exemplu.

Material video înregistrat cu Xiaomi 12T de la Spotlight 2022 (este încă în procesare, nu a ajuns la rezoluție 4K 30 fps): 

Ultrawide, wide și zoom 2x fără modul de noapte activat;

Ultrawide, wide și zoom 2x cu modul de noapte activat;

0.6x, 1x, 2x, 5x și 10x cu Xiaomi 12T;

Alte fotografii făcute la Spotlight 2022 cu Xiaomi 12T;

Test în low-light;

Camera frontală de 20 Megapixeli – fără și cu Mod Portrait activat;

Camera principală fără și cu Mod Portrait activat;

Alte fotografii făcute cu Xiaomi 12T;

Articol susținut de către Xiaomi. Opiniile exprimate aparțin strict autorului. 

Categorii: xiaomi

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.