Telefoane Mobile

La MWC Shanghai, CEO-ul Huawei – Eric Xu a precizat că vor avea primele chipset-uri compatibile 5G din martie, iar implementare comercială din iunie 2019. 

Presupun că Samsung, Qualcomm & co nu bat pasul pe loc și pregătesc dezvoltarea de telefoane mobile cu 5G, iar MWC Barcelona 2019 mă aștept să fie locul în care să vedem mai multe exemplare, cu debut din perioada imediat următoare.

CEO-ul OnePlus în cadrul MWC Shanghai s-a lăudat că vor lansa unul dintre primele telefoane compatibile cu 5G. A punctat faptul că aici sunt ajutați de relația specială pe care o au cu Qualcomm. În acest context a precizat că sunt în discuții să aducă smartphone-urile din portofoliu în oferta unui sau mai multor operatori de telecomunicații din SUA. Asta până când nu intră Donald Trump & administrația sa pe fir.

Este clar că primele telefoane compatibile 5G vor veni în 2019. S-ar putea să avem detalii concrete legate de chipset-uri compatibile din a doua parte a anului (mă refer la soluții comerciale, sunt sigur că sunt deja prototipuri cu 5G de la Qualcomm, Samsung etc).

Pe de altă parte, degeaba ai un telefon cu 5G dacă rețeaua nu a pornit la drum, nu are acoperire etc. În Româniai nici nu a avut loc licitația pentru spectrul în 5G.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.