Arhiva-Resurse

Cred că Bitdefender aduce cea mai cunoscută soluție antivirus în dot ro, dar fiind utilizat de sute de milioane de utilizatori ajunge din start și una dintre cele mai utilizate soluții antivirus la nivel global. Amenințările devin din ce în ce mai complexe și recomandarea este de a avea un antivirus cât mai deștept. În România aveți sanșa să instalați gratuit Bitdefender Antivirus Free Edition.

Unele browsere au probleme serioase legate de phising și sper ca browserul pe care-l utilizez zi de zi – Chrome – să stea cât mai bine la capitolul securitate. Mai jos este un comunicat în care se vorbește de un test făcut de Bitdefender și rezultatele obținute.

Bitdefender protejează browserele web Opera, Chrome, Safari, Firefox, IE împotriva tentativelor de phishing 

BITDEFENDER, 23 Noiembrie, 2011 – Bitdefender®, producătorul celei mai inovatoare soluții de securitate recunoscută pe plan internațional, a întrecut toate soluțiile anti-phising pentru cele mai populare browsere web. Este primul test anti-phishing realizat de organizația AV Comparatives.

Testul, realizat la propunerea PC Magazin din Germania, a relevat protecția superioară oferită de Bitdefender Internet Security în comparație cu soluțiile concurente concepute pentru Internet Explorer, Safari, Google Chrome, Firefox și Opera. Conform AV Comparatives, protecția anti-phishing oferită de majoritatea produselor AV, funcționează doar pentru trei sau mai puține browsere web.

Testarea s-a desfășurat utilizând 697 URL-uri phishing  și mesaje care vizau preluarea unor informații confidențiale, cum ar fi datele de autentificare pentru conturi PayPal, eBay, de rețele sociale, jocuri online, e-mail. Testele au arătat că Bitdefender a blocat 94.4 procente dintre website-urile periculoase, fără alarme false.

“Rezultatele testelor ne oferă o mare satisfacție și întăresc ne întăresc convingerea că utilizatorii Bitdefender se bucură de protecție, indiferent de browserul web folosit”, spune Cătălin Coșoi, Global Research Director în cadrul Bitdefender. ”Indiferent dacă atacatorii vor să obțină adresa dvs. de e-mail, contul bancar sau contul de Facebook, Bitdefender îi poate opri. Acest lucru este valabil indiferent dacă folosești Internet Explorer, Opera, Firefox, Google Chrome sau Safari. În plus, cei ce nu au nevoie de o protecție foarte complexă, această facilitate este inclusă și în produsul gratuit Bitdefender Antivirus Free Edition”, a continuat acesta.

Categorii: arhiva-resurse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.