Android

Telefoanele cu sistem de operare Android câștigă cotă de piață de la zi la zi. Cei ce nu au un telefonu dual-core (bănuiesc că 90% din moment ce avem doar două handseturi de acest fel: LG Optimus 2X și Samsung Galaxy S II), sesizează că al lor terminal începe să sacadeze în sarcini ce înainte le efectua cu brio.

Așa mi se întâmplă mie la LG Optimus One și o parte din etapele de mai jos o să le aplic cu speranță că nu mi se mai blochează telefonul atunci când intru pe twitter sau accesez browserul.

1. Dezactivați animațiile de pe ecran (Settings: Display: Animations);

2. Dezactivați pluginurile utilizate de browser (Browser: Settings: Plugins);

3. Utilizați un launcher dedicat în locul celui cu care vine din fabrică. Sunt câteva ce le-am utilizat și eu: Launcher Pro și ADW Launcher. Am sesizat o performanță sporită atunci când lansați o aplicație, dar stabilitatea lasă de dorit.

4. Opriți wallpaperul live – în genul celui care se schimbă în timpul zilei în funcție de oră și are acele frunze de iarbă ce se mișcă;

5. Reduceți numărul de widgets și iconuri de pe ecranul de start;

6. Dezinstalați aplicațiile ce nu vă mai sunt utile. Adevărul că de multe ori le uit acolo fără a mai avea nevoie de ele. Consumă fiecare în parte din RAM și duc la încetinirea telefonului;

7. Reduceți frecvența la care se fac update-urile de date via 3G sau Wi-Fi (Setting: Accounts).

Nu sunt lucruri noi pentru mare parte dintre voi și poate că știți să instalați un ROM customizat sau să faceți overclocking al procesorului. Sunteți deja la un alt nivel, dar să nu uitați și ideile de bază.

Via

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.