Arhiva

Am făcut un scurt unboxing pentru monitorul de 24 inch BenQ BL2400 şi până la recenzia finală mai este puţin. Până atunci vă aducem un set de  motive pentru care merită să faceţi achiziţia:

1. Design – nu au făcut vreun artificiu stilistic şi ne propun un monitor business foarte bine construit într-un negru mat ce nu va evidenţia praful şi nu pare a fi uşor de zgâriat. Ideea este că BenQ BL2400 va arăta la fel de bine şi peste 2 – 3 ani de zile.

2. Instalarea – de obicei trebuie să potriveşti diverse mecanisme şi nu mai ştii pe unde sau cum să prinzi următorul şurub. Nu este valabil şi aici. Doar trebuie să conectezi monitorul la suportul de susţinere şi gata. Îmi place suportul că nu se mişcă la fiecare apăsare mai puternică a tastelor sau atunci când mişc scaunul sau trece altcineva pe lângă birou. Suportul este lat şi stabil.

3. Ergonomie şi unghi de vizualizare – poziţia monitorului BenQ BL2400 se schimbă după preferinţele voastre. Îl poţi pune în modul portrait sau landscape, îl poţi regla în sus sau în jos, orientezi în stânga sau dreapta fără să mişti şi partea cu suportul. Totul se face simplu şi rapid.

4. Tehnologie încorporată – LED de 24 inch cu rezoluţie full HD – 1920×1080 pixeli. Am avut în teste şi un monitor de 27 inch, dar nu cred că locul lor este 100% din timp pe birou ci mai degrabă le văd ca pe al doilea televizor în casă şi doar ocazional în postura de monitor. 24 de inch mi se pare maximul şi ceea ce este recomandat pentru o utilizare îndelungată. Ideal ar fi să ai două monitoare BL2400 puse unul lângă celălalt. Eu l-am folosit în tandem cu un laptop de 15.6 inch şi a fost superok. Rezoluţia este full HD şi formatul este 16:9 cu unghi larg de vizualizare de 178 grade.

5. Ecranul cu funcţie anti-reflexie – util pentru cei care-l folosesc într-un mediu cu multă lumină. Reflexia lipseşte aproape cu desăvârşire.

5. Sunet încorporat – nu mai trebuie să conectaţi încă un sistem audio. Se aude mai bine decât un laptop, dar este gândit pentru mediul business unde nu trebuie să aduci un sunet puternic în încăpere.

6. Economisire a energiei – consumă cu 33% mai puţin bazându-se pe o tehnologie ce aduce luminarea ecranului LED din spate. Este un argument important pentru cei atenţia la factura lunară de la energia electrică. Tot pe partea asta eco este important că aceste monitoare sunt reciclabile în proporţie de 100% şi nu sunt vopsite.

7. Preţul – costă în jur  1.000 de lei şi mi se pare superok pentru ceea ce oferă, ergonomia, caracteristicile tehnice şi eco, design, fiabilitate. Îl găsiţi la 1.010 lei.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.