Software

Aplicaţiile sunt cheia într-un ecosistem ce ar trebui să anime un sistem de operare. Microsoft a mizat pe o relaţie bună cu dezvoltatori de aplicaţii încă de la faza de debut a Windows  Phone 7. Au crescut şi au ajuns la 25.000 de aplicaţii în Marketplace. WP7 ţinteşte către zona de top alături de iOS şi Android şi aşteptăm cu interes primul Nokia cu Windows Phone 7 care s-ar putea să aibă partea hardware de pe N9 şi Windows Phone Mango ca sistem de operare. Am testat două telefoane cu WP7 şi mi-au plăcut foarte mult – HTC 7 Mozart şi Samsung Omnia 7.

Android – peste 300.000 de aplicaţii;

iOS – peste 500.000 de aplicaţii (iPhone şi iPod);

iPad a ajuns la 100.000 – toate sunt optimizate pentru rezoluţia afişată de tableta Apple. Spre comparaţie HoneyComb a adunat sub 1.000 şi distanţa pare uriaşă faţă de competiţie. Degeaba aduci un produs cu un hardware excelent – BlackBerry PlayBook, Motorola Xoom dacă nu există software care să beneficieze de datele tehnice.

via

Credit foto

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.