Smartphone

Pe 9 ianuarie 2007 a fost prezentat primul iPhone și a debutat în stocurile magazinelor de la sfârșitul lui iunie 2007.  Steve Jobs a urcat pe scenă și a realizat una dintre prezentările sale memorabile.

Apropo, la momentul respectiv nu exista niciun telefon cu Android. Google lucra la dezvoltarea soft-ului și abia în 2008 era lansat HTC Dream. BlackBerry, Nokia și Microsoft au tratat lansarea iPhone în mod superficial. În primul rând nu și-au dat seama că se deschide era telefonelor cu display tactil și nu au fost capabili să înțeleagă importanța unui software ușor de înțeles, touch friendly, magazin de aplicații cu deschidere către lumea dezvoltatorilor.

Și uite că în 2015, Microsoft, Nokia și BlackBerry nu mai contează cu adevărat în market share-ul vânzărilor sau al cotelor de piață la nivel de sistem de operare.

Steve Jobs a reușit să formeze o echipă în jurul său și împreună au livrat un produs care se afla înaintea timpului său. Google aș spune că a învățat repede și Android a devenit rivalul direct al iOS & iPhone. Mă rog, Google a achiziționat Android Inc. în 2005, iar dezvoltarea sistemului său de operare mobil se afla în linie dreaptă pe când Steve Jobs prezenta smartphone-ul Apple.

Specificațiile primului iPhone:

– display de 3.5 inch cu rezoluție 320×480 pixeli;

– procesor single core la 412 MHz, PowerVR MBX GPU, 4 / 8 / 16 GB spațiu de stocare;

– iOS;

– 2G, Wi-Fi b/g, bluetooth 2.0, jack de 3.5 mm;

– 2 Megapixeli, fără cameră frontală;

– 135 gr. și 11.6 mm grosime.

S-a vândut în 1 milion de unități în 74 de zile de la momentul în care a debutat comercial / sursa. Apple a crescut atât de tare că acum vinde milioane de unități în primele 3 zile.

Înainte de a vă lăsa cu clipul în care Steve prezintă iPhone-ul vă reamintesc că iPhone-ul ajută Apple în a obține titlul de cea mai valoroasă companie la scară globală – 700 miliarde dolari.

Lansarea primului iPhone:

Credit foto

Categorii: telefoane-mobile

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.