80 de milioane de camere Canon EOS Foto si Video

Canon a sărbătorit pe 10 noiembrie anul curent producția camerei EOS cu numărul 80 de milioane. Modelul care a marcat această cifră este un Canon EOS 5DS R, camera foto cu cei mai mulți pixeli din clasa unde concurează – camere SLR echipate cu senzor de 35 mm.

Producția de camere Canon EOS, aparate foto SLR, a început în 1987, așa că au fost necesari aproape 30 de ani spre a ajunge la producerea camerei EOS cu numărul 80 de milioane.

Camerele Canon EOS au fost primele din lume care au încorporat un sistem cu montură electronică care să permită control electronic în toată camera, nu doar pentru obiectivul și body-ul acesteia. Canon produce toate componentele cheie utilizate în seria EOS, ceea ce permite companiei să realizeze o linie de produse robuste, prin selectarea senzorului optim pentru fiecare model.

Alte cifre demne de menționat din istoria recentă Canon:

  • Canon a deținut cu succes numărul 1 în lume în cadrul obiectivelor interschimbabile pe piața aparatelor de fotografiat, pentru o perioadă de 12 ani, din 2003 până în 2014;
  • Canon a celebrat în iunie 2015 producția a 110 milioane de obiective, stabilind un nou record pentru numărul de obiective produse.

Categorii: canonfoto-video

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.