Retelistica

Conform unor date furnizate de Eurostat, în România 84% dintre gospodării au acces la internet. Procentul pare ridicat la prima vedere, însă în realitate suntem cam la coada clasamentului în Uniunea Europeană. În spatele nostru se mai află doar Bulgaria cu 75% din gospodării conectate la internet.

Situaţia se schimbă în mai bine dacă luăm în calcul doar gospodăriile cu cel puţin un copil. 90% dintre acestea au acces la internet, aspect încurajator pentru viitorul învăţământului online.

În mediul rural situaţia este destul de modestă, doar 77% din totalul gospodăriilor având posibilitatea de a se conecta la internet. În rândul familiilor nevoiaşe prezenţa internetului este limitată la doar 60% dintre acestea.

Cu siguranţă este loc de mai bine, însă marea majoritate a gospodăriilor fără acces la internet nu pot susţine costurile legate de echipamente şi abonamente. Chiar dacă în ultimii ani acestea au scăzut considerabil, un abonament de 30 – 40 lei / lună atârnă greu în buzunarele unor oameni care se întreţin de azi pe mâine.

Sursa: agerpres.ro

Categorii: retelistica

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.