Diverse

Chiar dacă la prima vedere informaţia pare o glumă, aceasta este cât se poate de serioasă. 85 de instituţii publice îşi vor muta în curând sistemele IT şi serviciile publice electronice în cloud-ul privat guvernamental.

Această platformă reprezintă cea mai mare investiţie în digitalizare prinsă în PNRR, suma apropiindu-se de 600 de milioane de euro. Cloud-ul privat guvernamental va fi gestionat de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) în parteneriat cu STS (Serviciul Telecomunicaţii Speciale) şi SRI (Serviciul Român de Informaţii).

Prin intermediul unui proiect de Hotărâre de Guvern a fost stabilită o listă cu 85 de autorităţi şi instituţii publice care vor migra în scurt timp în noul cloud privat guvernamental. Printre cele mai importante nume din această listă regăsim BNR, Consiliul Concurenței, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, Camera Deputaților, Senatul, companii precum Aeroporturi București și CNAIR.

Proiectul de Hotărâre de Guvern ar putea fi adoptat chiar săptămâna aceasta, întreg procesul fiind doar o formalitate.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe informaţii pe subiect, intraţi pe acest link pentru a găsi întreg proiectul de Hotărâre de Guvern, unul ce conţine şi lista celor 85 de instituţii.

Sursa: hotnews.ro